Kış aylarında kapalı ayakkabı ve ayağın terlemesine bağlı oluşan kötü ayak kokusundan kurtulmak için neler yapmanız gerekir? Kışın ayak kokusu nasıl geçer? Kış aylarında ayakta mantar ve enfeksiyon oluşmasını engellemek için bilmeniz gerekenleri sıraladık.

Kış aylarında ayaklarınızdaki kötü kokulardan kurtulabilmek için nelere dikkat etmeniz gerekir? Soğuk kış günlerinde kullanılan kalın ayakkabılar ayaklarda terleme ve istenmeyen kötü kokular oluşmasına neden olabilir. Bu durumu engellemek için düzenli uygulamanız gereken ayak bakımlarını sıraladık.

Kışın Kötü Ayak Kokusunu Önlemek İçin

Ayakkabılarınızı birkaç günde bir defa dinlendirin. Her gün aynı ayakkabının giyilmesi kötü kokulara neden olabilir.

Ayakkabının içine bir miktar karbonat eklemek kötü kokuların giderilmesine yardımcı olabilir.

Eve geldikten sonra çoraplarınızı çıkarın ve ayaklarınızı sabunlu su ile temizleyin. İyi bir şekilde kurulayın.

Her gün yeni çorap giyin. Çoraplarınızın temiz ve pamuklu olmasına özen gösterin.

Epsom tuzu ayakların rahatlamasına ve kötü kokuların giderilmesine yardımcı olabilir. Sıcak su ile doldurulmuş bir kabın içine yarım su bardağı epsom tuzu ekleyin ve ayaklarınızı 10 dakika bu suyun içinde bekletin.

Sirke doğal antibakteriyel özelliklere sahiptir ve kötü kokuların giderilmesine yardımcı olur. Sıcak suyun içinde bir miktar sirke ekleyin ve ayaklarınızı 10 dakika boyunca bu suyun içinde bekletin. Duruladıktan sonra kurulamayı unutmayın.

Ayak yapınıza uygun ayakkabı seçin. Ayağınızı sıkan ayakkabılar daha fazla terlemeye neden olabilir.

Ayakları rahatlatmak ve kötü kokuyu giderebilmek için lavanta yağı kullanabilirsiniz. Sıcak suyun içine lavanta yağı ekleyin ve ayaklarınızı 10 dakika bekletin. Durulayın.