Cilt tonu gibi dudak rengi de kişiden kişiye değişebilir. Dudaklardaki hiçbir cilt tonu diğerlerinden daha sağlıklı değildir. Bazı durumlarda, dudakların rengindeki veya durumundaki bir değişiklik, dudakların daha fazla bakıma ihtiyacı olduğunu gösterebilir. Tütün içmek, stres, ilaç ve tıbbi sorunların tümü dudakların koyulaşmasına neden olabilir. Cildi aydınlatmak için kozmetik tedaviler arasında kremler, kimyasal peelingler ve lazer tedavisi bulunur. Bu tedavi seçenekleri ciltteki melanini azaltır veya cildin melanini üretmesini engeller.

Koyu Dudakları Aydınlatmak İçin Doğal Çözümler​

dudak_cevresi_koyulasmasi_dogal_tedavisi.jpg

1. Hindistan Cevizi Yağı​


Hindistan cevizi yağı yumuşatıcı ve nemlendirici özelliklere sahiptir. Bu özellikler dudaklarınızın yumuşak ve esnek kalmasına yardımcı olabilir ve genellikle cilt dehidrasyonunda meydana gelen kurumasını ve koyulaşmasını önler.

Yapabilecekleriniz: İşaret parmağınıza biraz saf hindistan cevizi yağı alın ve dudaklarınıza uygulayın. Kurumaya bırakın. Bunu günde 1-2 kez yapabilirsiniz.

2. Limon ve Bal​

limon_bal_dudak_bakimi.jpg
Limon gibi turunçgiller, cilt aydınlatma özellikleri ile bilinir. Bal ile birleştirildiğinde limon sadece dudaklarınızı aydınlatmakla kalmaz, aynı zamanda yumuşatmaya da yardımcı olur.

Yapabilecekleriniz: Limon suyu ve baldan birer çay kaşığı alın. İyice karıştırın ve dudaklarınıza uygulayın. 15-20 dakika bekletin ve su ile durulayın. Bunu günde bir kez yapabilirsiniz.

Not: Limon suyu cildinizde batma hissine neden olabilir. Lütfen bu çözümü denemeden önce dudağınızın küçük bir kısmında test yapın.

3. Aloe Vera​


Aloe vera, depigmente edici özelliklere sahip bir bileşik olan aloin içerir. Bu, dudaklarınızdaki pigmentasyonu azaltmaya yardımcı olabilir.

Yapabilecekleriniz: Yarım çay kaşığı taze aloe vera jeli alın ve dudaklarınıza uygulayın. Sade su ile durulayın. Bunu günde 1-2 kez yapabilirsiniz.

4. Salatalık Suyu​


Salatalık, antioksidanlar ve silika bakımından zengin bileşikler içerir. Bu bileşikler pigmentasyonun solmasına ve koyu ten renginin açılmasına yardımcı olabilir.

Yapabilecekleriniz: Birkaç dilim salatalık alın ve öğütün. Ve dudaklarınıza sürün ve 15-20 dakika bekletin. Su ile durulayın. Bunu günde 1-2 kez yapabilirsiniz.

5. Zerdeçal​


Kurkumin, zerdeçalın önemli bir bileşenidir. Bu, melanogenezi (melanin oluşumunu) engellemeye yardımcı olabilir. Bu da dudaklarınızı aydınlatabilir.

Yapabilecekleriniz: Bir çay kaşığı zerdeçal tozunu biraz suyla karıştırarak kalın bir macun hazırlayın. Bu macunu dudaklarınıza sürün ve kurumasını bekleyin. Su ile durulayın. Bunu günde bir kez yapabilirsiniz.

Not: Zerdeçal, bazı kişilerde cilt ile temasında alerjik reaksiyona neden olabilir. Alerjiniz varsa cildinizde kızarıklıklara neden olabilir.

6. Susam Yağı​


Susam yağı, hayvan çalışmalarında melanin biyosentezini inhibe ettiği bulunan sesamol adı verilen aktif bir lignan içerir. Bu nedenle susam yağı koyu renkli dudakları açmaya da yardımcı olabilir.

Yapabilecekleriniz: Dudaklarınıza susam yağı sürün ve kuruyana kadar bekletin. Yağı gerektiği gibi tekrar uygulayabilirsiniz. Bunu günde 2-3 kez yapabilirsiniz.

Not: Susam yağı, bazı kişilerde ciltle temas halinde alerjik reaksiyona neden olabilir.

Dudaklarınızı pembeleştirmek için en iyi dudak balsamı hangisidir?​


Dudak balzamlarını cilt aydınlatıcı maddelerle birlikte kullanabilirsiniz. Dudaklarınızın daha fazla koyulaşmasını önlemek için SPF 40 veya üzeri herhangi bir dudak balsamını da kullanabilirsiniz.

Diş macunu dudaklarınızı pembe yapar mı?​


Diş macunu dudaklarınızı biraz açmaya yardımcı olabilir, ancak gece boyunca bırakılırsa dudaklarınızı yakabilir ve yaraya neden olabilir.
  • Beğen
Reactions: Maxidewran ve TAGA