Aloe veranın tedavi amaçlı kullanıldığı cilt yaralanmalarından temel olanları şunlardır:

  • Yanık
  • Ülser
  • Kırışıklık
  • Akne ve sivilce
Kuru Ciltler İçin Aloe Vera
Aloe veranın nemlendirme özelliği kullanılarak hazırlanabilecek cilt maskesi örnekleri şunlardır:

  • Aloe vera ve Hindistan cevizi yağı: 1 adet aloe vera yaprağı bir uçtan diğer uca kadar kesilir ve içerisindeki şeffaf renkteki jel çıkartılır. Bu jel bir kaseye dökülür ve üzerine de yarım fincan kadar Hindistan cevizi yağı ilave edilir. Kasenin içerisindeki karışım iyice karışana ve pürüzsüz hale gelene kadar karıştırılmaya devam edilir. Yüz ve boyun bölgesine bu karışım maske olarak yapılır. Gece yatmadan önce yapılması tavsiye edildiği gibi, gece boyunca maskenin yüzde kalması da tavsiye edilir. Uyanıldığında yüz temizlenir.
  • Yoğurt, taze salatalık ve aloe vera: 4 yemek kaşığı saf aloe vera jeli, 2 yemek kaşığı yoğurt ve 6 yemek kaşığı taze salatalık suyu; bir kap içerisinde karıştırılır. Bu karışım maske olarak cilde uygulanır. Maske yüzde 15-20 dakika arası bir süre bekletildikten sonra, ılık su ile cilt durulanır.
aloe_vera_cilt_bakimi-600x400.jpg


Yağlı Ciltler İçin Aloe Vera
Yağlı ciltlerde sivilce ve siyah nokta oluşumu daha yaygın olduğu için; bu ciltlere uygulanabilecek aloe veralı maskelere örnekler şunlardır:

  • Yumurta, bal, arpa ve aloe vera: 2 yemek kaşığı arpa unu, 1 tatlı kaşığı bal, 1 adet yumurta, 1 adet aloe vera yaprağının jeli; bir kap içerisinde macun kıvamını alana kadar karıştırılır. Daha sonra bu karışım yüze maske olarak uygulanır. Yüze sürerken fırça yardımı da alınabilir. Maskenin kuruma süresine göre, kuruduktan sonra ılık su ile yıkanarak maske çıkartılır. Ciltteki yağı dengeleyen ve sivilcelere iyi gelen bir maskedir.
  • Yüz gençleştirme maskesi: 1 adet salatalığın suyunun ve 1 adet aloe vera yaprağının jelinin karışımının yüze sürülmesi şeklinde uygulanır. Bu maske kuruduğunda cilt temizlenir ve 3 damla E vitamini masaj yapılarak, dairesel hareketler yardımı ile cilde iyice yedirilir.
Aloe Vera Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? Aloe Veranın Cilde Faydaları Nelerdir? Tıklayın !

Aleo Vera jeli yapımı için Tıklayın !

Aloe Vera Doğal Güzellik Maskesi Tıklayın !

Sivilceler için Aloe Vera İyi Gelir Mi?

Aloe Vera Saç Çıkarıcı Maske Tarifi Tıklayın !


Çatlaklara Kesin Çözüm Önerileri Tıklayın !