Diyet hapları, kilo vermekte zorlanan kişiler için çekici bir seçenektir. Fazla kilolardan kurtulmak için görünüşte kolay bir yol sunarlar. Birçoğu katı diyetler veya egzersiz rejimleri olmadan yağ yakmaya yardımcı olma sözü de veriyor. Lipozen, olağanüstü sonuçlarla tam da bunu yapmayı vaat eden bir zayıflama takviyesidir. Lipozen, suyu emerek tüketiciyi daha uzun süre tok tutarak kilo vermeye yardımcı oluyor, bu da midenin genişlemesine neden oluyor. Lipozene gibi diyet hapları, sağlıklı bir diyet ve düzenli egzersiz yapmak gibi kanıtlanmış kilo kontrol yöntemlerinin yerini tutmaz. Herhangi bir diyet takviyesi almadan önce bir doktorunuzla konuşmanızı öneririz !

Bazı insanlar bu kilo kaybı takviyesini övgü dolu eleştirilerle doldururken, diğerleri potansiyel yan etkiler konusunda uyarıyor. Kilo vermenin hızlı bir çözümü yoktur, bu yüzden internetteki ürünlere güvenme konusunda temkinli olup olmadığınızı anlıyoruz.

Lipozen nedir?​

lipozen kilo verme
Lipozen, esas olarak glucomannandan oluşan bir kilo kaybı takviyesidir. Bunu daha önce hiç duymadıysanız endişelenmeyin. Glucomannan , patates gibi nişastalı bir yumru olan konjac kökünden bitkidir. (Batı dünyasında, konjac en iyi kilo kaybı ve kolesterol yönetimi için bir diyet takviyesi olarak bilinir.) Glucomannan bazen kabızlığı gidermek , diyabetli kişilerde kan şekerini kontrol etmek ve kolesterolü düşürmek için kullanılır. Lipozen, ticari sınıf bir glucomannan ürünüdür, bu yüzden çevrimiçi olarak kapsül ve toz formlarında satıldığını göreceksiniz. Bir takviye olarak, glucomannan magnezyum silikat, stearik asit ve jelatin ile karıştırılır.

Glucomannan suda çözünebilen bir liftir, yani suda ve vücut dokunuza emilebilir. (Diğer ana lif türü, bağırsaklarınızda ilerlerken çözünmeyen çözünmeyen liflerdir.) Vücudunuzun sağlıklı kalması için her iki lif türüne de ihtiyacı vardır.

Lipozen Kilo Vermeye Nasıl Yardımcı Olur?​

Gözlemsel çalışmalarda, daha fazla diyet lifi tüketen insanlar daha az kilo alma eğilimindedir. Kesin nedeni bilinmemektedir, ancak çözünür lifin kilo vermenize yardımcı olabileceği birkaç yol vardır. Lipozene'deki aktif bileşen olan glucomannan'ın kilo vermeyi teşvik edebileceği bazı yollar şunlardır:
  • Sizi tok tutar: Suyu emer ve midenizde genişler. Bu, yiyeceğin midenizi terk etme hızını yavaşlatarak sizi daha uzun süre tok tutar.
  • Düşük kalorili: Kapsüller düşük kalorilidir, bu nedenle diyetinize ekstra kalori eklemeden kendinizi tok hissetmenize yardımcı olurlar.
  • Diyetle alınan kalorileri azaltır: Protein ve yağ gibi diğer besin maddelerinin emilimini azaltabilir, yani yediğiniz yiyeceklerden daha az kalori alırsınız.
Lipozen, kendinizi tok hissetmenize, yiyeceklerden aldığınız kalori miktarını azaltmanıza ve sağlıklı bağırsak bakterilerinin büyümesini teşvik etmenize yardımcı olabilir.

Lipozen Faydaları Nelerdir?​

lipozen_zayiflama_faydalari.jpg
Doygunluğun teşvik edilmesi, porsiyon kontrolünü yönetmenize ve genel gıda alımınızı azaltmanıza yardımcı olabilir (doktorunuz bunu yapmanızı tavsiye ettiyse) Kan şekerinizi dengelemek size daha fazla enerji bırakır ve diyabet riskinizi azaltır. Sağlıklı bir bağırsak, vitamin ve mineralleri verimli bir şekilde emmenizi sağlar. Elbette, bu faydalar kulağa çekici gelebilir, ancak Lipozene almaya başlamak için herhangi bir karar vermeden önce burada dikkat edilmesi gereken önemli bir faktör var: “Bu faydalar özellikle Lipozene'den değildir, ancak çözülebilir lif tüketimi ile elde edilebilir. Çeşitli yemeklerde kullanılabilen shirataki erişte (Noodle) yiyerek diyetinize glucomannan da alabilirsiniz.

Lipozene'deki ana bileşen olan Glucomannan, kabızlığı azaltabilir, bağırsak sağlığını iyileştirebilir ve kalp hastalığı ve tip 2 diyabet riskinizi azaltabilir.

Lipozen Almanın Yan Etkileri Nelerdir?​

Bazı insanlar, mide bulantısı, mide ağrıları, ishal ve diğer yan etkileri yaşarlar. Lipozen irritabl bağırsak sendromu olan kişilerde, özellikle de glukomannan alımını artırdıkları için, daha çok IBS olarak bilinen gastrointestinal sorunlara neden olabilir. Lipozene aldıktan sonra göğüs ağrısı, nefes almada zorluk veya yutma güçlüğü gibi ciddi yan etkiler yaşayan herkes derhal tıbbi yardım almalıdır.

Lipozene'nin bir başka potansiyel dezavantajı, bazı ilaçlarla etkileşime girebilmesidir. Herhangi bir ilaç, özellikle de diyabet ilacı, örneğin sülfonilüreler alıyorsanız, Lipozene almadan önce doktorunuza danışmalısınız. Glucomannan kan şekerini düşürebildiği için diyabet ilacı alan kişilerde ciddi sorunlara neden olabilir.

Lipozen Ne Zaman Ve Nasıl Alınır, Almaya Değer Mi?​


Günde üç defaya kadar, yemekten yarım saat önce en az 1 bardak (250ml) su ile iki kapsül Lipozene alabilirsin (porsiyon başına 1.5 gram veya günde toplam 4.5 gram). Unutmayın ki Lipozene sadece yemekten önce alınırsa kilo vermeye yardımcı olur. Günde altı kapsülü aşmayın. Glucomannan hem toz hem de kapsül formlarında satılmaktadır. Glucomannan tozu son derece emicidir ve uygun şekilde alınmazsa, tamamen sindirilmeden önce vücudunuzda genişleyebilir ve potansiyel olarak gastrointestinal tıkanmaya neden olabilir.

Kilo kaybı için glucomannan veya Lizopene kullanmak bazı durumlarda hafif sonuçlar veriyor gibi görünmektedir. Hiçbir besin takviyesi, diğer sağlıklı kilo verme alışkanlıklarının yerini tutamaz. Kilo vermek isteyenlerin yine de diyetlerinde ve yaşam tarzlarında değişiklik yapması gerekecektir. Bu değişiklikler genellikle sağlıklı bir diyet yapmayı, kalori alımını azaltmayı ve düzenli egzersiz yapmayı içerir.

Dikkat: Kilo vermek istiyorsan yine de iyi beslenmen ve egzersiz yapman gerekecek. Ve herhangi bir zayıflama takviyesi almadan önce doktorunuzla konuştuğunuzdan emin olun.