Göğüs pompaları dünyası kafa karıştırıcı olabilir! Piyasada çok çeşitli farklı ürünler var ve hangisinin ihtiyaçlarınıza en uygun olduğunu bulmak biraz bunaltıcı olabilir! İki ana kategoriye bir göz atalım; manuel ve elektrikli göğüs pompalarını inceleyin ve nasıl farklı olduklarını, her birinin avantaj ve dezavantajlarını ve yaşam tarzınıza ve ihtiyaçlarınıza en uygun olanı nasıl seçeceğinizi görün.

Manuel ve elektrikli göğüs pompası arasındaki fark​


Göğüs pompaları söz konusu olduğunda, hepsi aynı değildir. Genel olarak konuşursak, pompalar iki kategoriye ayrılır; manuel göğüs pompaları ve elektrikli.
manuel_gogus_pompasi_ile_elektrikli_sut_pompasi_farklari.jpg
  • Manuel pompalar: Manuel göğüs pompaları elektriksiz çalışır. Elle çalıştırılırlar ve bir seferde yalnızca bir meme için kullanılabilirler. Bu pompalar genellikle elektrikli olanlardan daha ucuzdur ve oldukça hafif ve kompakttır, bu da bütçesi sınırlı olanlar için iyi bir seçim haline getirir.
  • Elektrikli göğüs pompaları: Elektrikli Göğüs Pompaları bir elektrik prizi veya pil ile çalıştırılır. Tek veya çift meme sağımına izin veren modelleri mevcuttur. Her gün sağması gereken anneler için elektrikli göğüs pompası genellikle gereklidir.

Yaşam tarzınız, pompalama programınız ve bütçeniz genellikle ihtiyaçlarınıza en uygun olanı belirleyecektir.

Elektrikli göğüs pompası, manuel pompaya göre daha hızlı olduğu için düzenli olarak süt sağan anneler için ideal seçimdir ve daha kısa sürede daha fazla anne sütünü sağmanızı ve saklamanızı sağlar.


Elektrikli Süt Pompasının Avantajları​

elektirikli_sut_pompasi_avanajlari_yararlari.jpg
Elektrikli göğüs pompası, her gün veya haftada birden fazla süt sağması gereken anneler için vazgeçilmez bir araç olabilir. İşe geri dönen anneler elektrikli göğüs pompasını vazgeçilmez bir araç olarak göreceklerdir.

Elektrikli göğüs pompaları:
  • Güçlü - İyi bir elektrikli göğüs pompası, daha kısa sürede daha fazla süt pompalamanıza yardımcı olmak için güçlü emiş sağlar.
  • Hızlı - Pompa kullanan annelerin çoğu, en iyi modu ve hızı çabucak bulur ve bir elektrikli pompa ile ihtiyaç duydukları miktarı hızlı ve etkili bir şekilde sağar.
  • Süt artırma - Anneler süt üretimini artırmak için genellikle bir elektrikli pompa kullanır.

Manuel Süt Pompasının Avantajları​

manuel_sut_pompasinin_elektiriklige_gore_avantajlari_yararlari.jpg
Manuel göğüs pompası, ara sıra kendilerini bir makineye bağlamadan (veya büyük miktarda para harcamadan!) süt sağmak isteyen anneler için basit, etkili ve bütçe dostu bir seçenek olabilir.

Manuel göğüs pompaları şunlardır:
  • Hafif ve son derece taşınabilir - Manuel göğüs pompaları hafiftir ve hareket halindeyken pompalamak için genellikle bebek bezi çantanızın içine atılabilir.
  • Kullanımı kolay - Manuel pompa ile bağlanacak kablo veya ayarlanacak ayar yoktur. Sadece göğsünüze takın ve sağın.
  • Bütçe dostu - Manuel göğüs pompalarının çoğu, basit tasarımları sayesinde elektrikli emsallerinden daha uygun maliyetlidir.
  • Her zaman, her yerde kullanılabilir - Manuel bir pompayla, bir güç kaynağı bulmaya veya pillerin elinizin altında olmasını sağlamaya bağımlı değilsiniz. Tek ihtiyacınız olan pompanın kendisi.