Mide Balonu Çıkartıldıktan Sonra Yaşam

Çabuk doymanızı sağlayan aracı kaybettiniz. Ama vücudunuz hakkında daha iyi bir anlayış kazandınız. Sağlıklı beslenme hakkında biraz bilgi edindiniz ve sürdürülebilir bir egzersiz rutini uyguladınız. Daha iyi görünüyorsun ve daha iyi hissediyorsun. Şimdi bu bilgiyi uygulama ve kilo kaybınızı ömür boyu sürdürme zamanı.
mide_balonu_cikardiktan_sonra_yasam.jpg
Başarılı hastalar, balon çıkarıldıktan sonra şunlara odaklanır:

  1. Yavaş ye.
  2. Yemeklerinizi programlayın. Bazı programlar, aralarında bir sağlıklı atıştırmalık bulunan üç öğün yemeği savunur (örneğin, bir elma veya humuslu havuç). Diğer programlar gün boyunca 5 veya 6 küçük öğün yemeyi savunur. Hangi seçeneği seçerseniz seçin, ona sadık kalın. Sadece sıkıldığınız için, film izlerken, tatilde veya bir partide yemek yemeyin. Programınıza sadık kalın.
  3. Besin değeri yüksek yiyecekleri seçin. Besin değeri yoğun gıdalar, işlenmiş gıdaların tam tersidir. Bunlar genellikle sebze, meyve, et ve balıktır. Fast food ve gazlı içecekleri ortadan kaldırın.
  4. Sürdürülebilir bir egzersiz rutinine devam edin. Egzersiz rutininiz ameliyattan sonra günlerce ağrıyacak kadar zorsa, muhtemelen sürdürebileceğiniz bir şey değildir. Aktif kalmak için haftada 5 veya daha fazla gün yapabileceğiniz bir şey bulun.