Mineral nedir, vücutta ne işe yarar konusunda bilgi sunmak, diyet listelerinizden ihmal etmemeniz gereken besinleri tanımanıza olanak sunar. Dengeli ve sağlıklı beslenmek, sağlıklı bir bedenin temeli ve teminatıdır.

Mineral Nedir?
Mineraller, vücudun sağlıklı olması için temel elementlerdir. Vücut fonksiyonlarının ve işlevlerinin tam olarak sağlanması için minimal miktarlarda bedende olan ve olması gereken elementlerdir.

Mineralleri, vücudun yedek yenileyicileri olarak düşünebilirsiniz. Herhangi bir sağlık sorunu oluşmaması ve sağlıklı yaşamın devam ettirilmesi için beden yapısında görev alan temel gerekliliklerdir. Sağlıklı bedenin devamlılığı için olması gereken ve eksikliğinde pek çok hastalığa neden olan taşıyıcılar olarak nitelendirilebilir.

mineraller_ne_ise_yarar-600x468.jpg


Mineraller Ne İşe Yarar?
Vitaminlerle birlikte etkileşim sağlayarak, bedenin ihtiyaç duyduğu bölgesine yerleşir ve vitaminleri taşırlar. Toprakta ve insan bedeninde doğal olarak bulunan mineraller, canlı oluşumu için var olan ve vücutta yenileme, onarım ve iyileşme sağlayan, hazırda bekleyen mucizevi elementlerdir.

Yani kısaca; vücut herhangi bir sorun, hastalık ya da sağlık problemiyle karşılaştığında, dışarıdan takviyeye gerek kalmadan, onarım- bakım- yenileme sağlayan elementlerdir.

diyet_ve_mineral.jpg


Mineral Nasıl Oluşur?
Toprakta bulunan mineraller; bitkilere geçer. Hayvanlar, bitkileri yiyerek, insanlar ise hayvan ve bitkileri yiyerek vücutta temin ederler. Beslenme çeşitliliğine hayvansal ürünler ve sebze ve meyveler katılarak, vücudun ihtiyacı olan mineral ve vitaminler alınır.

Mineral çeşitleri 4 ana besin grubunda bulunur. Bunlar;

  • Sebze- meyve
  • Süt ve ürünleri
  • Tahıllar
  • Et ve ürünleri
Günlük mineral ihtiyacının karşılanması için besin gruplarından tüketmek gereklidir. Toprağın niteliğine, iklim ve coğrafya özelliklerine, bitkilerin çeşitlerine göre içerdikleri vitamin ve mineraller farklılık göstermektedir.

Mineral bakımından zengin besinleri tüketmek ve sağlıklı beslenme formüllerini alışkanlık haline getirmek, daha uzun ve sağlıklı yaşamanıza olanak sunar. Ayrıca yaşam kaliteniz yükselir.

Diyet Programlarında Mineral Eksikliği Faktörü Tıklayın !

Diyet Ve Mineral Takviyeleri Tıklayın !

Sağlıklı Bir Diyet Listesinde Olması Gereken Mineraller ! Tıklayın !

Sağlıklı Beslenme Formülünde Magnezyum Formülü Tıklayın !