Organik pamuklu tamponlar son yıllarda hazır hale geldi. Standart tamponlara daha sağlıklı bir alternatif olup olmadıklarını öğrenin. Daha önce "organik" kelimesini gıda ile ilişkilendirmiş olsanız da, son birkaç yılda organik tamponlar eczanelere girdi. Ve onların gelişi, geleneksel tamponların bir şekilde zararlı olup olmadığını sorgulamanıza neden olabilir.

Gıdada olduğu gibi, organik tamponların "daha iyi" olup olmadığının cevabı basit bir evet veya hayır değildir. Gerçek şu ki, tüm organik tamponlar eşit yapılmamıştır. Tüm normal tamponlarınızı atmadan önce, vajinal sağlığınız ve/veya çevreniz için daha iyi olup olmadığı da dahil olmak üzere organik tamponlarla ilgili ayrıntıları öğrenin.

Organik Tamponlar Sağlığınız İçin Daha İyi mi?​


Organik tamponlar tipik olarak yüzde 100 pamuktan yapılır ve bazen geleneksel tamponlarda bulunan koku ve boya içermez. Spesifik olarak, organik tamponlar organik pamuktan, yani herbisit veya böcek ilacı kullanılmadan yetiştirilen pamuktan yapılır. Organik olmayan, yüzde 100 pamuklu tamponlar mevcut olsa da, çoğu geleneksel tampon, pamuk ve suni ipek gibi kumaşların bir karışımıdır.
organik_tampon_mu_normal_tampon_mu.jpg
Tabii ki, muhtemelen bu nüansların sağlığınız için etkileri olup olmadığıyla daha çok ilgileniyorsunuz. Bazı insanlar, tamponlarını organik seçeneklerle değiştirmeye daha az kramp ve daha hafif akışlar atfetse de, organik tamponlara geçmenin adet semptomlarını etkileyebileceğini destekleyen hiçbir bilimsel kanıt yoktur. Tampon değiştirmenin bir sonucu olarak daha az yoğun dönem semptomları bildiren herkesin muhtemelen bir plasebo etkisi yaşadığıdır.

Son zamanlarda TikTok'ta bazen hem geleneksel hem de organik tamponlarda bulunan bir bileşen olan titanyum dioksit hakkında uyarıcı videolar görüyor olabilirsiniz. Titanyum dioksit, beyazların daha parlak görünmesini sağlamak için kullanılan, tamponlarda ve adet ürünlerinde eser miktarda bulunan bir kimyasaldır. Tamponlar ek olarak az miktarda yabancı ot öldürücülerde popüler bir kimyasal olan glifosat gibi herbisitler, [ki bunlar] hayvan çalışmalarında kanser, karaciğer ve böbrek hasarı ile tutarsız bir şekilde bağlantılıdır.

Bununla birlikte, bu kimyasallar söz konusu olduğunda alarm zillerini çalan ana endişe, bunların gıda yoluyla gıda yoluyla alınmasıdır. Tamponlarda ve adet ürünlerinde bulunan bu kimyasalların miktarı, [insanların] aldığı miktardan önemli ölçüde daha azdır ve vajina tarafından daha da az emilir. Şu anda tamponlarda bulunan miktarların tehlikeli olduğuna dair yeterli kanıt yok.

Organik Tampon mu Normal Tampon mu?​


Normal tamponların organik tamponlara göre tek avantajı muhtemelen fiyatlarıdır. Organik pamuklu vajinal tamponlar genellikle organik olmayan seçeneklerden daha pahalıdır, bu nedenle hangisini kullanacağınıza karar vermek kişisel bakım ürünleri için bütçenize bağlı olabilir. Organik bir tampon seçseniz de seçmeseniz de asıl meselenin ürünü güvenle kullanmanızdır. Bu, tamponu sekiz saatten daha uzun süre kullanmamak ve ihtiyacınız olandan daha yüksek olmayan bir emicilik kullanmak anlamına gelir, bu da toksik şok sendromu geliştirme riskinizi azaltacaktır. Bu nedenle, bazı organik tamponların geleneksel tamponlara göre avantajları olsa da, evrensel olarak üstün değildirler. Her şeyden önce size en uygun dönem ürünlerini seçmelisiniz.

  • Beğen
Reactions: Bal0ncuk