Pürüzsüz, berrak ve porselen makyajı yapmış görünümünde ışıl ışıl bir cilt için doğal maske tarifleri uygulayabilirsiniz. Pürüzsüzlük veren cilt maskeleri için;

Porselen Cilt Görünümü İçin Maskeler
  • Salatalık Kürü
Rendelenmiş salatalıktan 2 yemek kaşığı kadar bir kaba alın ve üzerine 1 yemek kaşığı süt ilave edin. Harmanladıktan sonra, temizlenmiş cildinize uygulayın. Kürü sürerken öncelikle kabın içerisindeki suyu, cildinize masaj yaparak yedirin. Ardından tamamını sürün ve kurumasını bekleyin.

Tamamen kuruduktan sonra ılık suyla durulayın. Maske sonrası nemlendirici sürülmelidir. Haftada 2 kez uygulanabilir, gergin, pürüzsüz ve bebeksi bir cilt görünümü verir.

porselen_cilt_icin_ev_yapimi_dogal_maske_tarifleri-600x339.jpg




  • Maya Maskesi
Yaş maya uzun yıllardır kullanılan doğal yöntemlerden biridir. Porselen cilt görünümü için;

  • Küçük yaş maya paketinin yarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
Maya hafif ılık süt içerisinde iyice eritilir ve karıştırılır. Temizlenen cilde, göz altları hariç sürülür. Kuruyana kadar bekletilen maskenin temizlenmesi için sıcak havlu kompresi yapılmalıdır. Sıcak suyla ıslatılan havluyla silinir ve ardından soğuk suyla yıkanır.

Maya maskesi haftada 1 kez uygulanabilir. Porselen görünümünde cilt, parlak, pürüzsüz ve rengi aydınlanmış bir görünüm sunar.

  • Patates Maskesi
Göz altı morluklarını ve cilt lekelerini geçirmek için de kullanılan patates, içerisindeki yoğun nişasta ile pürüzsüz bir cilt görünümü kazandırır. Pürüzsüzlük veren cilt maskeleri arasında patates, her gün uygulanabilir.

Sivilcelerin azaltılmasını sağlarken, cilt sorunlarını da yok eder ve pürüzsüz bir görünüm verir. Orta boy bir patatesi rendelerin ve suyunu süzün. Öncelikle suyunu cildinize hafif masaj yaparak yedirin. Ardından rendelenmiş kısımlarını cildinize uygulayın.

Göz çevresine ve alt kısımlarına da rahatlıkla uygulanabilir. 10- 15 dakika beklettikten sonra ılık su ile ardından soğuk su ile durulanır. Kısa sürede etkili sonuçlar verir ve pürüzsüzlük sağlar.

parlak_cilt_icin_maske_tarifleri-600x414.jpg


Suna Dumankaya’nın Porselen gibi bir cilt için verdiği tarif Tıklayın !

Porselen gibi cilt için 13 sır Tıklayın !

Kırışıklık ve Lekelerden Koruyan Aspirin Bal Maskesi Tıklayın !

Cilt Beyazlatan Doğal Maskeler Tıklayın !

Porselen Gibi Ciltlerin Sırrı: Cilt Fırçalama Yöntemi ! Tıklayın !