Diğer cilt problemleri için 10 pirinç unu maske tarifi

Cilt beyazlatma, akne, sivilce ve cilt tonu eşitlemede bahsedilen yüz maskelerinin yanı sıra, yüz ve cilt için pirinç unu diğer çeşitli ev doğal ev çarelerinde kullanılabilir.
pirinc_unu_dogal_ev_maskesi_tarifleri.jpg
  1. Pirinç unu yüz tozu: Cilt için pirinç tozu, gün boyunca yüze doğal parlaklık sağlayan yarı saydam bir yüz pudrası olarak günlük olarak kullanabiliriz.
  2. Doğal peeling olarak pirinç unu: Pirinç unu, şeker ve gül suyu ile karıştırıldığında cilt üzerinde herhangi bir zararlı etkisi olmaksızın günlük olarak kullanılabilen mükemmel bir doğal peeling işlevi görebilir.
  3. Koltuk altları için pirinç unu: Pirinç unu koltuk altlarına sürüldüğünde kötü kokunun giderilmesine yardımcı olur ve aynı zamanda bölgedeki cildi aydınlatır.
  4. Koyu ciltler için pirinç unu: Pirinç tozu ayrıca limonla karıştırıldığında cildi beyazlatır ve koyu lekelerin açılmasına yardımcı olur.
  5. Cilt toneri olarak pirinç unu: Cilt rahatsızlıkları için pirinç tozu çeşitli şekillerde kullanılabilir ve bunlardan biri cilt toneridir. Gül suyu ile karıştırıldığında cildi temizlemeye yardımcı olarak harika bir parlaklık verir.
  6. Güneş lekelerini gidermek için pirinç tozu: Her yaz güneş yanığı sonrası oluşan etkilerden muzdarip oluyoruz ve pirinç tozu ondan kurtulmamıza yardımcı olabilir. Pirinç tozu ile cilt aydınlatması, soğuk süt ve çikolata tozu karıştırılarak ve haftada en az iki kez uygulanarak sağlanabilir.
  7. Yüz masajı için pirinç tozu: Masajlar için zararlı kimyasal yüklü kremlerin kullanıldığı günler geride kaldı. Pirinç tozu, kaliteden ödün vermeden genç ve yumuşak bir cilde kavuşmanın doğal ve organik bir yoludur.
  8. Yaşlanma karşıtı yüz maskesi olarak pirinç tozu: Cilt ilaçları için pirinç tozu, ince çizgiler ve kırışıklıklar gibi yaşlanma belirtilerinden kurtulmayı içerir. Cildin sıkılaşmasına ve gözeneklerin açılmasına yardımcı olarak cildin nefes almasına ve genç görünmesine yardımcı olur.
  9. Doğal nemlendirici olarak pirinç tozu: Cildi sıkı, lekesiz ve sivilcesiz tutmanın yanı sıra, pirinç tozu zeytinyağı ile karıştırılabilir ve cildi nemlendiren ve yumuşak ve esnek tutan mükemmel bir gece nemlendiricisi haline getirilebilir.
  10. Pirinç tozu yağlı ciltler için harikalar yaratır: Cilt rahatsızlıkları için pirinç tozu, cilt dokusunu düzeltmek için de çareler sağlar. Yağlı cilt problemlerinden muzdarip olanlar da problemden kurtulmak için bol miktarda pirinç tozu yüz maskesi uygulayabilirler.