İnsanlar neden kahvelerine protein ekliyor? En son "proffee" protein kahvesi trendini keşfedelim... Protein kahvesi hakkında bilmeniz gereken her şey makalemizde sizlerle...

Yoğun bir egzersiz seansından sonra bir fincan sıcak sade kahve ve bir bardak protein içeceği arasında seçim yapmak zor olabilir. Kas geliştirmeye çalışan kahve severler, günlük protein alımlarını artırmak için çoğunlukla bir fincan kafeini bırakmak zorunda kaldılar. Ama artık değil! En son kahve trendi, hem içeceklerin tadını çıkarmanızı hem de farklı faydalarından aynı anda yararlanmanızı sağlar.

Protein Kahvesi "Proffee" Nedir?​

Protein Kahvesi Protein Tozu Karışımı

Adından da anlaşılacağı gibi proffee, kahvenizdeki sütü protein tozu ile değiştiriyor. Sabah rutininize kahve ve protein eklemenin ve faydalarından yararlanmanın en sağlıklı yollarından biri olduğu öne sürülmektedir. Bu son fitness trendi, fitness tutkunları arasında büyük ilgi gördü, ancak asıl soru, kahve ile proteinin sizin için gerçekten sağlıklı birleşimidir.

Proffee Nasıl Yapılır?​

Protein Kahvesi Nasıl Yapılır Proffee

Proffee yaparken uyulması gereken standart bir tarif yoktur. Buzlu kahvenizi hazırlarken ya bir protein içeceğine espresso ekleyebilir ya da birkaç kaşık bitkisel protein tozunu karıştırabilirsiniz. Bir başka harika alternatif de kahveyi hazırlamak için inek sütü yerine bitkisel protein kaynağı olan vegan sütü eklemektir.

Protein tozu alıyorsanız, buzlu kahve ile karıştırmak bir fincan sıcak kahveden daha kolaydır. İçeceğinizdeki protein tozu miktarı damak zevkinize ve günlük ihtiyacınıza göre değişiklik gösterebilir. Ortalama olarak bir kaşık yeterli olacaktır çünkü size yaklaşık 20 gram protein sağlayacaktır.

Kahve ve Protein Karışımı İşe Yarar Mı? Faydaları Nelerdir?​

Proffee Faydaları

Protein alımı, hücrelerin büyümesi, onarımı ve yenilenmesi için gereklidir. Vücudumuz her gün vücut ağırlığının kilogramı başına 0.8 gram protein gerektirir. Egzersiz yaparken ve kas yapmaya çalışırken gereksinim artar. Kaslardaki aşınma ve yıpranmayı onarmak için bir egzersiz seansından sonra protein almak özellikle çok önemlidir. Ayrıca protein almak daha uzun süre tok hissetmenizi sağlayabilir ve sağlıksız yemek yemeyi önleyebilir.

Öte yandan kahve, egzersiz sırasında daha fazla güç, güç ve dayanıklılık sağlayabilir. Antrenmandan sonra almak, kaslara yakıt ikmali yapmanıza ve zorlu egzersizlerden hızlı bir şekilde kurtulmanıza yardımcı olabilir.

Bu nedenle, genellikle kahvaltıyı atlayanlar için kahveye protein eklemek öğlene kadar tok kalmalarına yardımcı olabilir. Protein kahvesi, kilo vermek isteyenler ve kalori alımını azaltmak isteyenler için faydalı olabilir.

Ancak, hem protein hem de kafeinin ölçülü olarak tüketilmesi gerektiğini unutmayın. Aşırı alım sizi hedefinizden uzaklaştırabilir.
egzersiz_fitness_proffee.jpg

Bize sorarsanız, proteinli kahve yerine proteinden zengin, daha sağlıklı bir yemek yemenizi öneririz. Yumurta, yulaf ezmesi, kinoa, sizi daha uzun süre tok tutmanıza ve vücuda başka besinler sağlamaya yardımcı olabilecek yüksek kaliteli protein kaynaklarından bazılarıdır. Bunun gibi fitness trendleri zaman zaman gelir ve gider. Her birini denemek çok iyi bir seçenek değil. Kendinizi beslemek için geleneksel yöntemlere bağlı kalın. Ancak, denemek isterseniz günde bir protein kahveye sadık kalın.