Hayatımız çerçevesinde artık her alanda yüksek gerilim ve radyasyon dalgaları bulunmakta. Buna en büyük etkenler ise her caddede ve hatta mahalleler içerisinde bile yer alan baz istasyonlar buna örnek olmakta. Tabi sadece bununla değil, birçok farklı materyalde radyasyon ve benzeri dalgaların var olmasına sebep olabilmektedir. İnsanlar teknolojiden fazlasıyla yararlandıklarını düşündüğü sıralarda aynı zaman’da sağlığı açısından zarara da uğradığının bilincini yitirmektedir. Bu kapsamda özelliklede hemen herkesin elinde olan akıllı telefonlar buna en büyük etken. Konumuzun devamında bu durumu en aza indirgeme ile alakalı olarak sizlere radyasyondan korunma yolları üzerine bilgiler sunacağız.

ELEKTROMANYETİK CİHAZLARA DİKKAT EDİN

Cep telefonlarınızı olabildiğince daha az kullanmanız radyasyon dalgalarının size daha az işlemesine neden olur. Bu nedenle tekniğe uygun ve az kullanmak daha sağlıklı olacaktır. Araç içerisinde kullanacağınız cep telefonları ile çok az bir miktarda görüşmelerinizi yapın, nedeni ise kafese giren bir cep telefonu içeri alana daha fazla radyasyon yayabilmektedir. Araç içerisinde yapacağınız telefon görüşmelerinde elektromanyetik dalgalar daha fazla yayılmakta ve vücudunuz bu elektronlara daha fazla maruz kalmaktadır. Birçok uzman aksini beyan ederek “Araç içerisinde cep telefonu kullanabilirsiniz, hiçbir zararı yok” deseler de, az evvelde bahsettiğimiz gibi araç içerisindeki elektromanyetik dalgalar olası bir hastalığı nüksedebilir.

radyasyondan_korunma_yollari_nelerdir.jpg


BAZ İSTASYONLARI EN BÜYÜK ETKEN

Birçok kişi baz istasyonlarının şehir dışına çıkarılmasını söylemekte, bu durum teknik açıdan mümkün olmamaktadır. Bunun nedeni ise baz istasyonları şehir içinde bulunmadığı vakit sinyal güçlerinin olabildiğince düşük olmasını neden olmaktadır. Herhangi bir baz karşıtı bilgilendirme değil, tam tersine teknolojiden uzak olmamak, fakat teknolojinin vereceği zararlardan da uzak durmak adına sizlere bu bilgileri paylaşıyoruz. Telefon dışında bir diğer insanoğluna yakın materyal ise tasarruflu ampullerdir. Enerji tasarrufu sağlayan ampuller aslında o kadar masum değiller, özelliklede öğrenci masalarında bulunan çalışma lambalarındaki ampullerde birer radyasyon aracı olmakta. Eğer bu ampullere yakın duruyorsanız, aşırı derecede radyasyona maruz kalıyorsunuz demektir. Baş ile ampul arasında en az 1,5 metre uzaklık olması gerekiyor. Her haliyle yine de elektromanyetik ve radyasyon dalgalarına maruz kalabiliyorsunuz.

Evde Radyasyondan korunmanın yolları için Tıklayın !

Cihazın Yanındaki Kaktüs Radyasyondan Korumuyor Tıklayın !

Bilgisayardayken Radyasyondan korunmak için... Tıklayın !