Rimel nasıl sürülür, nasıl daha cezbedici görünür? Maskara olarak kozmetik ürünlerinin en temel maddesi olan rimeller, makyajı tamamlayan, makyajı güzelleştiren ve kişiyi daha dinamik gösteren en önemli kozmetik ürünüdür.

Ince, kalın telli, dolgun veya seyrek olması fark etmez. Tüm kadınlara rimel yakışır ve ekstra güzellik verir.

rimel_surme_teknikleri_makyaj-600x398.jpg


Maskara Nasıl Sürülür?
Şayet ince ve seyrek kirpikleriniz var ise öncesinde göz kapaklarına ve tüm kirpiklerinize pudra sürün. Mineralli pudra cildinizi ve kirpik diplerinizi besler, üzerine sürülen rimel ise daha dolgun görünmesine neden olur.

Uzun ve dolgun kirpiklerde ise, diplerin taranmasına özen gösterin. Zira uç kısımlarına sürülmesi, takma kirpik görünümü verir. Kısa kirpiklere sahip olanlar için, kısa kirpik eklentileri olan takviyeli rimeller bulunuyor. Yoğun şekilde sürmek, kirpiklerinize ek yapılmasına daha uzun görünmesine olanak sunar.

Kirpiklere rimel sürmek ve bunu alışkanlık haline getirmek, kirpiklerinizin beslenmesine daha dolgun ve gür hale gelmesine yarar. Düzenli fön çekilen saçlar gibi düşünün. Tarandıkça güzelleşir ve kirpik diplerine masaj yaparak yeni kirpiklerinde çıkmasına olanak sunar.

rimel_goz_makyaji_cekici_gozler_icin_maskara-600x400.jpeg


Rimel Rengi Nasıl Seçilir?
Keskin ve etkileyici bakışları çerçeveleyen genellikle, siyah renk rimeldir. Fakat renkli gözlerde koyu kahve rimel, muazzam bir kalite katar. Mavi renkli göze sahip olanlar için ekstra siyah olmayan ve mat görünüm veren rimeller tercih edilmelidir.

Renkli rimeller ise saç rengi, sıra dışı makyajda güzel görünür. Maskara sürmek için dolgun ve bombeli fırçaları tercih ediniz. Kirpiklerinizin daha kıvrık görünmesine ve etkili kirpik masajı yapılmasına olanak sunar.

Rimeli alt kirpiklerinize de mutlaka sürün. Sadece üst kısımlarına sürüldüğünde, tamamlanmamış makyaj görüntüsü verir. Alt kirpiklerde sağa- sola doğru hareket ettirilerek, göz altına gölge oluşturmayacak şekilde sürülmelidir.

Rimel uygulama hileleri Tıklayın !

Dolgun Kirpikler İçin Rimel Sürme Teknikleri Tıklayın !

Adım adım kirpik uzatma yolları Tıklayın !

Rimel Sürmenin Püf Noktaları Nelerdir? Tıklayın !