Evdeki Rutubet Lekeleri Nasıl Geçer? Duvar Küfü Nasıl Engellenir?

Evde oluşan nem ve rutubet lekeleri nasıl çıkar ve rutubet lekeleri için sirkeli doğal çözüm ile evdeki rutubet lekeleri nasıl geçer derdinde kurtulabilirsiniz.

Evdeki Rutubet Lekeleri Nasıl Geçer? Duvar Küfü Nasıl Engellenir?​

evdeki_rutubet_lekeleri_nasil_gecer.jpg
Evde bazen nem bazen de havasızlık yüzünden duvarlarda oluşan siyah lekeler hem sağlık açısından hemde görüntü olarak can sıkıcı olabilir. Oluşan küf yüzünde özellikle çocuklarda alerjik rahatsızlıklar gelişebilir. Alerjisi olmayan kişiler içinde baş ağrısı ve akciğerlerde zarar oluşturabilir.

Duvar Küflerinden Kurtulmanın Püf Noktaları​

Ellerinize mutlaka bir eldiven giyin. Küflerin derinizle direk temasına izin vermeyin.
rutubet.jpg
Beyaz sirkeyi bir sprey şişesine doldurun. Üzerine su eklemeyin. Tüm rutubetli bölgeye sıkın. Elinizde sprey şişe yoksa tek kullanımlık bir beze bolca sirke dökün ve duvarın her yerine yayın.

Sirkeyi bir saat kadar duvarda bekletin. Sirke aynı zamanda doğal olarak antibakteriyel özelliklere sahiptir.
rutubet_duvar_kufu_nasil_gecer.jpg
Sirkeyi ister ılık suya batırılmış bir bez yardımı ile istersenizde bir fırça ile iyice ovun. Küfü tamamen yok ettiğinizden emin olana kadar bu işlemi tekrarlayın.

Duvarı temiz suya batırılmış bir bez ile sirkeden arındırana kadar silin. Sirke ilk birkaç saat koku bırakabilir. Bu koku sonra kendiliğinde kaybolacaktır.
boraks_rutubet.jpg
Sirkeli suyun yeterli olmadığını düşünüyorsanız. Boraks hidrojen peroksit (oksijenli su), kabartma tozu yada tuz ile yeni bir karışım elde edebilirsiniz. Bu karışıma tüm malzemeleri aynı oranda koyup. Sirkeli suyun içerisine ekleyin. Ve aynı işlemleri uygulayın. Özellikle yoğun ve derin küf lekelerinde etkili bir yöntem olacaktır. Boraks Nedir? Nerede Kullanılır? adlı makalemize göz atabilirsiniz.

Sirkeli su ile temizlik yaparken kesinlikle çamaşır suyu eklemeyin. Bu iki malzeme birbirine karıştırılmamalıdır.

Duvarlarınızda Küf Olmaması İçin Uygulanacak Yöntemler​

Evinizdeki tesisat borularında sızıntı olup olmadığını kontrol edin. Çatıdaki çatlakları tamir edip sızıntıları önleyebilirsiniz. Özellikle bir duvarda oluyorsa o duvardaki pencere kenarlarında sızıntı olup olmadığını kontrol edin.

Evinizde genel olarak nem sorunu varsa hemen çözümünü arayın. Gün içerisinde mutlaka pencereleri açıp evi havalandırın.
rutubet_havalandirma.jpg
Duşta yada yemek pişirirken mutlaka havalandırmaları açın.

Klimanızı düzenli temizleyin. Düzenli temizlenmeyen klimalar dışarıya sızıntı yapabilir.