Saç dökülmesini önleyen bitkisel yağlar ve faydaları.. Saç dökülmesini bitkisel yollarla önlemek için zeytinyağı, jojoba yağı, lavanta yağı, badem yağı gibi yağlar kullanılabilmektedir. Birkaç yağdan oluşturulan saç için yağ karışımları, saç diplerine sürülerek saç kökünü besler. Bu sayede dökülmeler azalır ve sağlıklı uzama başlar.

Saç Dökülmesini Önleyen Yağlar ve Faydaları
Saç dökülmesini önlemesi ve uzamayı sağlaması açısından oldukça faydalı bazı yağlar şöyle sıralanabilir:

  • Zeytinyağı: Diplere sürülmesi halinde kökleri besler ve saçın daha bakımlı bir şekilde uzamasına yardımcı olur. Saçın parlaklığını geri kazanmasına ve canlı görünmesine yardımcı olur.
  • Lavanta Yağı: Hoş kokusu sayesinde saçların bakımını yaparken kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olur. Saç diplerine değil de uçlara sürülmesi tavsiye edilir. Kaybedilen nemi geri kazandırır.
  • Hindistancevizi Yağı: Saç diplerine uygulanması halinde saç uzatan yağlar arasında yer almaktadır. Saçın kopmadan uzamasını sağlar.
  • Biberiye Yağı: Özellikle yapılan işlemler sonrası yanan saça uygulanan bu yağ, saçların sağlıklı uzamasını sağlar ve meydana gelen hasarın onarılmasına yardımcı olur.
sac_dokulmesini_onleyen_yaglar-600x450.jpg


Saç Dökülmesi İçin Yağ Kürleri
Birkaç yağın karıştırılması ile oluşturulan kürler, saçların yanma, yıpranma gibi hasarlarının onarılmasına yardımcı olur. Özellikle birer çay kaşığı lavanta ve zeytinyağının karıştırılması ile hazırlanan kürler, saçlara bakım yapmak için kusursuz yollardır. saç çıkaran yağları zeytinyağı ile karıştırarak yapılan kürler, saç derisine uygulandığında mükemmel sonuç vermektedir.

Saç Dökülmesi Neden ve Çözümleri Tıklayın !

Saç Dökülmesine 10 Doğal Çare Tıklayın !

İnce Saçları Gürleştiren Tarifler Tıklayın !

Seboreik Dermatit Tedavisine Doğal Bitkisel Kesin Çözümler Tıklayın !


Saç Uzatma Yöntemleri Tıklayın !