Saçların hızlı uzaması ve güçlü olabilmesi için saç köklerine özel bakımlar uygulanması gerekir. Saç köklerini besleyen özel maske tarifi ile sağlıklı, gür ve dökülmeyen saçlara kavuşabilirsiniz.

Saç uçlarına uygulanan maskeler saçın pürüzsüz olmasına yardımcı olabilir ancak asıl bakımların saç köklerine yapılması gerekir. Saçları kökten onarmak ve protein desteği sağlamak için hazır olarak satılan maskeleri kullanabilirsiniz. Güzellik merkezlerindeki yoğun bakım özelliği bulunan bakımları yaptırabilirsiniz. Bunların yanı sıra evde uygulayabileceğiniz doğal maskelerle de haftalık saç bakımlarınızı eksiksiz bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

sac_koklerini_besleyen_maske.jpg


Saç köklerinin beslenebilmesi için evde hazırladığınız maskelerin içinde bulunması gereken iki temel madde vardır. Sağlıklı doğal yağlar ve protein desteği ile saçınızın kök kısımlarını güçlenmesini sağlamış olursunuz. Güçlü köklere sahip olan saçlar daha az dökülür, hızlı uzar ve kendisini onarabilir. Evde yapabileceğiniz ve güçlü bir içeriğe sahip saç maskesi tarifi hazırladık.

Evde Saç Köklerini Onaran Maske Tarifi

2 çorba kaşığı hindistan cevizi yağı

1 çorba kaşığı saf argan yağı

1 yumurta

1 tatlı kaşığı bal

1 çay kaşığı lavanta yağı

Hazırlanışı

Yumurta, hindistan cevizi yağı ve argan yağını karıştırın. Bal ve lavanta yağını ekleyin. Homojen bir kıvama gelmesi için birkaç dakika karıştırmaya devam edin.

Saç köklerinizin tamamına masaj yaparak uygulayın. Saçınızı toka ile toplayın ve bone geçirin.

Bu maskeyi haftada bir defa tekrarlayabilirsiniz.

Ortalama 1 saat saçınızda kalması gerekir. Kuru saç diplerinden şikayetçi iseniz 45 dakika yeterli bir bekleme süresi olacaktır.

Duşa girdikten sonra saçlarınıza su yerine şampuan sürün ve biraz saçınızı ovun. Sonrasında en az 3 şampuanlama yaparak saçınızı temizleyin.

Saç kremi kullanmanız sonrasında saçınızın daha çabuk açılmasını sağlamanıza yardımcı olacaktır. Saçlarınızı duştan hemen sonra taramakta saçların kırılmasını engelleyecektir.

Saç Köklerini Güçlendirici Öneriler

Protein ve demir açısından zengin besinler ile beslenin. Süt ürünleri, bakliyat, tavuk eti, yeşil yapraklı sebzelere öğünlerinizde ağırlık verin.

Duş sonrasında saçı yumuşatmak için kullanılan saç bakım kremlerini saç köklerine uygulamayın. Saç kremleri saç köklerinin fazla yumuşamasına neden olabilir.

Saçınızın kendi yağı ile beslenebilmesi için saç yıkama aralığınızı uzatın.