Saçları doğal olarak hızlı uzatmak asla kolay bir başarı değildir. Evde saç büyümesini ve kalınlığını artırmak için birçok doğal teknik var. Saçları hızlı uzatmak ve kalınlaştırmak için etkili doğal yöntemler...

1. Hindistan cevizi yağı​

hindistan_cevizi_yag_sac_uzatma.jpg
Hindistan cevizi yağı en basit ve en ucuz yöntemdir. Yağı topikal olarak uygulamak, hasarlı saçları gerçekten koruyabilir ve büyüme için gerekli olan protein veya amino asit kaybını azaltabilir. Hindistan cevizi yağı, sert kimyasallar içeren ürünlerin yan etkilerini muhtemelen tersine çevirebilir. Saç derinize birkaç yemek kaşığı masaj yapın ve bir saat sonra yıkayın.

2. Bektaşi üzümü​

bektasi_uzumu_sac_bakimi.jpg
Amla olarak da bilinen bektaşi üzümü, Hindistan'da saç dökülmesi için yaygın bir çare. Görünüşe göre, foliküllerimizdeki dermal papilla hücrelerini uyararak saç büyümesini hızlandırıyor. Aynı zamanda saçımızın doğal büyüme döngüsünün aktif büyüme aşamasını da uzatır, bu da saçınızın güzellik rutininizin temelini oluşturması gerektiği anlamına gelir. Avuç içi ile uygulayın ve bir saat sonra yıkayarak saçınıza masaj yapın.

3. Yoğurt​

yogurt_sac_uzatma.jpg
Yoğurttaki temel bileşen, büyümeyi artıran ve hasarı azaltabilen probiyotiklerdir. Her gün bir kase yoğurt yemek sağlıklı saçların gelişmesine yardımcı olabilir.

4. Soğan Suyu​

sogan_suyu_sac_uzatir_mi_2021.jpg
Bu, listemizdeki en etkili bir çare. İçerdiği fitokimyasal bileşikler sayesinde düzensiz alopesi areata'yı bile tedavi edebilir. Suyu çıkarmak için yarım soğanı süzün ve kafa derisine uygulayın. Kokudan kurtulmak için bol miktarda şampuanla tamamen yıkayın. Bunu haftada iki kez yapın.


5. Yeşil çay​

yesil_cay_sac_kalinlastirma.jpg
Yüzlerden göz altı maskelerine, yeşil çay poşetleri onlarca yıldır doğal güzellik kurtarıcısı olmuştur. Yeşil çay, ipeksi iplikler oluşturabilen antioksidanlar ve polifenollerle doludur. Bu biraz acı çaydaki biyoaktif bileşikler saç dökülmesini bile azaltabilir. Faydalarından yararlanmak için günde birkaç bardak içebilirsiniz.

6. Balık yağı​

balik_yagi_sac_uzatma.jpg
Omega-3 yağ asitlerini stoklayın! Sıvı veya kapsül şeklinde balık yağı tüketmek saç büyümesini destekleyebilir çünkü bu takviyeler DHA veya dokosaheksaenoik asit adı verilen değerli bir kaynak içerir. Saç derisindeki dermal papilla hücrelerini çoğaltır, bu da saç dökülmesini tersine çevirebilir ve ilgili sorunları çözebilir.

7. Biberiye yağı​

sac_uzatma_biberiye_yagi.jpg
Uçucu yağlar, saçlarını istediği gibi uzatmakta güçlük çekenler için yaygın bir çözümdür. Biberiye yağı, büyüyen ve androgenetik alopesi tedavisi için en önemli esansiyel yağlardan biridir. Cildinizi korumak için birkaç damla biberiye yağını taşıyıcı yağa karıştırın, durulamadan önce saç derisine ve saça masaj yapın. Ana bileşen olarak biberiye yağı içeren şampuan ve saç kremlerini de satın alabilirsiniz.

8. Yumurta​

sac_uzatma_yumurta.jpg
Yumurta sarısı maskesi, bir çok saç sorununa yardımcı olabilir. Yumurtalar, saçları hem iyileştiren hem de besleyen, onları mümkün olduğunca güçlü kılan yüksek miktarda lesitin ve protein içerir. Yumurtalar ayrıca kepekten muzdarip insanlara yardımcı olabilecek yüksek kükürt içeriği içerir. Bu maskeyi yapmak için iki yumurtayı iki yemek kaşığı zeytinyağı ile birleştirin. Yapışkanlığı da azaltacak şekilde yarım bardak su ile seyreltin. Fırçalanmış kuru saça uygulayın ve şampuanlamadan önce 30 dakika bekletin.
  • Beğen
Reactions: Rline