Boya, kimyasal içerikli şampuan ve saç bakım ürünlerinin kullanılması, kirli hava ve sağlıksız beslenmenin neden olduğu saç yorulması nedir? Yorulan saça ne iyi gelir? Nasıl bakımlar uygulamanız gerektiğini sıraladık.

Saç yorgunluğunun en önemli belirtisi saçların hacim kaybetmesi, şekil vermekte zorlanma, parlaklığını yitirmesidir. Saçın dip kısımları kolay yağlanırken uç kısımları çok kuru olur ve çabuk kırılır. Bu durum saç yorulması olarak bilinir.Saçınızdaki yorgunluğu atmak ve sağlıklı saçlara sahip olabilmek için bilmeniz gerekenleri hazırladık.

sac_yorgunlugu_maskesi.jpg


Saç Yorgunluğundan Kurtulabilmek İçin

Saç tellerinizdeki kimyasal birikintiden kurtulabilmek için doğal detokslar uygulayabilirsiniz. 1 litre suyun içinde yarım bardak elma sirkesi ya da 2 çorba kaşığı ekleyin ve bu su ile saçınızı durulayın. Sirkeli su fazla yağı dengelemenize de yardımcı olacaktır.

Saçınızı duşta iyi bir şekilde durulamaya özen gösterin. Durulamanın iyi olmaması saçın kirli görünmesine ve çabuk yağlanmasına neden olabilir.

Özel bakım kürleri uygulamadıysanız 2 defadan fazla şampuan kullanmayın. Yıkarken tırnaklarınızı değil parmak uçlarınızı kullanmaya çalışın.

Saç kremlerini sadece saçın uç kısımlarına az miktarda uygulayın.

Saçınızda ferahlık sağlamak için lavanta kürü kullanabilirsiniz. 2 bardak suyun içine bir çorba kaşığı lavanta ekleyin ve kaynatın. 5 dakika kaynadıktan sonra suyu süzün ve ılık haldeyken saçınızı bu su ile durulayın.

Saçınızı çok sıcak su ile yıkamayın bu saçın elastikiyetini ve gücünü kaybetmesine neden olur.

İki haftada bir defa saçınızı 4 gün dinlendirin. Yıkamayın.

Saçların iyi kurutulmaması saçın yorulmasına ve saç nezlesine neden olabilir. Tam kurutmaya özen gösterin.

Nemli saçlar çabuk kırılır duştan sonra geniş bir tarak ile saçlarınızı açın. Fazla nemini almadan ince tarak kullanmayın.

Boya işlemlerinden sonra güçlendirici saç bakım kürleri uygulayın.

Isı içeren işlemlerine saç köklerine yakın bir yerden başlamayın.

Saç Yorgunluğunu Alan Kür Tarifi


1 yumurta sarısı

2 çorba kaşığı zeytin yağı

1 ampul E vitamini

5 damla limon suyu

Hazırlanışı

Zeytin yağı ve E vitamini ampulünü karıştırın. Yumurta sarısı ve limon suyunu ekledikten sonra homojen bir kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edin.

Saç kök ve uçlarına bu maskeyi uygulayabilirsiniz. Ortalama 30 dakika beklemeniz yeterli olur.

Haftada bir defa kullanmanız gereken bir maskedir.

Ek Bilgi

Saç yorgunluğunun nedeni ağır saç maskeleri olabilir. Saçtan çıkarılması zor maskeleri kullanırken dikkatli olun. Bu maske ağır yapılı yağlar içermediği için saçtan 3 yıkama ile tamamen temizleyebilirsiniz.

İçerdiği E vitamini, yağ ve proteinler ile saç yapısının korunmasına yardımcı olur.