Ojeden sararan tırnaklarınızı kendi haline getirebilmek için evde basit yöntemleri kullanabilirsiniz. Sararmış tırnakları beyazlatma yöntemleri ile el bakımınızı da yapabilirsiniz.

Tırnakların hava alamaması ya da kimyasal temizleyicilere maruz kalması gibi nedenler ile tırnaklarınız sararabilir. Beyaz tırnaklara sahip olabilmek için evde uygulayabileceğiniz doğal tırnak beyazlatma yöntemlerini sıraladık.

limon_suyu_tirnak_beyazlatma.jpg


Evde Tırnak Beyazlatma


Limon Suyu

1 çorba kaşığı limon suyu

1 çorba kaşığı elma sirkesi

Eşit miktardaki limon suyu ve elma sirkesini karıştırın. Tırnaklarınıza pamuk ile masaj yapın. 5 dakika beklettikten sonra yıkayabilirsiniz.

karbonatla_tirnak_beyazlatma.jpg


Karbonat

1 çorba kaşığı karbonat

1 çorba kaşığı tatlı badem yağı

Karbonat ve tatlı badem yağını karıştırın. Tırnaklarınızdaki sararmış bölgelere masaj yaparak uygulayın. 5 dakika sonra yıkayabilirsiniz. Hassas ve çabuk kırılan tırnaklar için uygun bir yöntemdir.

dis_macunu_tirnak_beyzlatma.jpg


Diş Macunu

Beyazlatma özelliğine sahip diş macununu tırnak yüzeylerinize uygulayın. Kullanmadığınız bir diş fırçası ile hafif bir şekilde tırnaklarınızı ovabilirsiniz. 3-4 dakikalık masajdan sonra tırnaklarınızı sabunlu su ile yıkayın.

Tırnaklarınızı beyazlattıktan sonra ellerinizi nemlendirmeyi unutmayın. Hassas ve çabuk kırılan tırnaklarınız varsa tırnak bakım yağları uygulayabilirsiniz.