Saça sarımsak yağı uygulaması saç dökülmelerine sağladığı yararlar konusunda çoğu kişi tarafından tercih edilmektedir. İçeriğindeki E, C, B vitaminleri ve sülfür nedeniyle saçların güçlenmesini ve dökülmelerin azalmasını sağlar.

Sarımsak Yağının Saça Faydaları
Sarımsak yağı kullananlar tarafından en çok beğenilen faydası, saç dökülmelerini en aza indirmesidir. Koparak dökülmede kullanıcıların olumlu yorumlarına rastlanan sarımsak yağı, saça sürüldüğünde telleri güçlendirerek kopmayı azaltır.

Bunun yanında saç ve saç derisine düzenli uygulama durumunda saç derisini de güçlendirerek esneklik kazandırır. Saç derisini kaplamış halde bulunan kepek katmanının çözülmesini sağlar. Bu sayede saç derisi, ihtiyaç duyduğu maddelerin emilimini daha iyi şekilde gerçekleştirir.

Saç kıran hastalığının yaşanması durumunda tıbbi tedaviye ek olarak kullanılabilir. Saçların güçlenmesini ve derinin yumuşayarak yeni saç oluşumuna hazırlanmasını sağlar.

Kafa derisine uygulanması halinde kan dolaşımını hızlandırarak ölü saç tellerinin canlanmasına yardımcı olur. Saç dökülmesinin nedenlerini ortadan kaldırarak kökleri güçlendirir. Bu sayede saç köklerinde yeni saç oluşumu için uygun ortam sağlanmış olur. Buna bağlı olarak sarımsak yağı saç uzatır mı sorusunun yanıtı evet olarak verilebilir.

sarimsak_yagi_sac_dokulmesi_sac_kiran_faydalari-600x338.jpg


Saça Sarımsak Yağı Uygulaması
Sarımsak yağı, saça tek başına uygulanamaz. Yapılacak kürün tarifi şu şekilde verilebilir:

  • 1 tatlı kaşığı sarımsak yağı
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı bal
Malzemeler karıştırılarak saça uygulanır. Diplere özellikle uygulanması gereken karışım, saçta 20 dakika bekletilmelidir. Sarımsak yağı kaç günde bir uygulanmalıdır, sorusunun yanıtı 2 haftada bir olmalıdır. Aksi halde saç diplerinde tahrişe neden olabilir.

İlgili Konular;

Saç Dökülmesini Önleyen Bitkisel Yağlar Tıklayın !

Saç Uzamasına Katkı Sağlayan Bitkisel Yağlar Tıklayın !

Saçkıran Nedir?, Neden Olur, Nasıl Geçer? Tıklayın !

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri Tıklayın !

Seboreik Dermatit Tedavisine Doğal Bitkisel Kesin Çözümler Tıklayın !


Kepekten kurtulma yöntemleri Tıklayın !