Şeker hastalığını gösteren belirtilerden en önemlisi sürekli olarak halsizlik ve yorgun hissinin olmasıdır. Bunun yanı sıra şeker hastalığı denilince akla ilk fazla yemek, sürekli idrara çıkmak ve ağızda kuruluk hissinin oluşması gelir. Ayrıca aşırı su içme de şeker hastalarında sıklıkla olan bir belirtirdir. Bu belirtilerin yanı sıra şeker hastalığın emaresi olarak gösterilebilecek diğer şeyler şunlardır:

  • İstemsiz bir şekilde kilo kaybı yaşanması,
  • Ciltte kuruluk buna bağlı olarak da kaşıntı,
  • Ciltte olan yaraların geç iyileşmesi,
  • Bulanık görme,
  • Ayaklarda karıncalanmaların yaşanması.
Şeker Hastalığı Çeşitleri Nelerdir?
Şeker hastalığının farklı çeşitleri vardır. Bunlar tip 1 ve tip 2 diyabettir. Tip 1 diyabet insüline bağımlı diyabet olarak da adlandırılır ve genellikle çocukluk çağlarında ortaya çıkar. İnsülin üretiminin yetersiz olması bu rahatsızlığa yol açar. Tip 2 diyabetise vücudun insülin hormonuna karşı duyarsızlaşması sonucunda görülen bir hastalıktır. Diğer diyabet çeşitleri ise şunlardır:

  • Latent Autiommune Diabetes in Adults,
  • Maturity Onset Diabetes,
  • Gestasyonel diyabet.
seker_hastaligi_tedavisi-600x400.jpg


Şeker Hastalığı Tanısı Ve Tedavisi
Şeker hastalığı nasıl anlaşılır sorusunun cevabı kan testleridir. Aç karnına hastadan alınan kan ile kan şekerinin ne kadar olduğuna bakılır. 126 mg/Dl’den fazla olan kişilere de diyabet tanısı konulur. Şeker hastalığının tedavisi de diyabetin çeşidine göre farklılık gösterir. Tip 1 diyabet için insülin tedavisinin yanı sıra beslenme de düzenlenmelidir. Tip 2 diyabet için ise genellikle ilaçlar kullanılır. Fakat şeker hastalığı nasıl geçer sorusunun en önemli yanıtı beslenmedir. Gerekli diyetin uygulanması ve varsa fazla kiloların verilmesi şeker hastalığından da kurtulmak için en önemli konulardan bir tanesidir. Tüm tedavi yöntemleri ve beslenme düzeni de doktorun tavsiyesine göre ayarlanmalıdır.

Diyabet (Şeker Hastaları) Nasıl Kilo Alır? Tıklayın !

Şeker Hastalarına Önemli Tavsiyeler Tıklayın !

Kolayı bırakmanız için sebepler… Tıklayın !


Kilonuzun sebebi insülin direnci olabilir! Tıklayın !
  • seker_hastaligi_nedir_belirtileri_nelerdir_nasil_gecer_diyabet.jpg
    seker_hastaligi_nedir_belirtileri_nelerdir_nasil_gecer_diyabet.jpg
    39,9 KB · Görüntüleme: 548