Ruj en kadınsı kozmetik ürünleri arasında yer alır. Pek çok kadın, ruj sürmeden dışarı çıkmaz ve rujsuz yapamaz. Dudak rengi, şekli ya da makyaja bağlı olmadan tek başına bile sürülebilen, cazibeyi artıran ürünlerin başında gelir.

Ruj Nasıl Seçilir?
Ruj seven kadınların en az 5-6 renk ruju vardır. Her kombinlerine uygun ve farklı görünüm sunan rujlar, stickler ile her yeni gün farklı renkte ruj sürerler. Peki ideal ruj renginizi ve ruj yapınızı belirlediniz mi?

Ruj seçimi sadece sevilen renklerden seçilmemelidir. Ruj bir kadını aşırı seksi gösterebileceği gibi aşırı itici de gösterebilir. Araştırmalara göre dudaklar, cinsel çağrışım sunan temel bölgelerden biridir. Üzerine sürülen ruj ise bu çağrışımın pozitif ya da negatif olacağını belirler.

Dudak renginin doğal olarak kırmızı, pembe tonlarında olması cinsellik çağrışımı olmasında etkendir. Fakat aşırı patlak bir kırmızı sürmek aşırı yapay ve makyaj fonksiyonuna göre itici formüle dönüşebilir. Dudak derisini yoğun şekilde belli eden yani kalın formda sürüldüğünde dudak derisi üzerindeki damarsı çizgileri belirten rujlardan ziyade parlaklık ve ıslaklık veren, pürüzsüz görünüm sunan rujlar, daha çekici görünüm verir.

sexy_ruj_surme_teknikleri_makyaj.jpg


Ruj Nasıl Sürülür?
Uzun süre kalıcılık sağlamak için rujdan önce şeffaf pudralar sürebilirsiniz. Ruju sürdükten sonra elle masaj yaparak uygulamak, daha uzun kalıcılık sağlarken, daha doğal görünmesini sağlar.

Dudak nemlendirici kremler mutlaka kullanılmalı, mat ruj kullanıyor iseniz dudak bazı uygulanmalıdır. Parlak rujlar, daha yumuşak oldukları ve dudaklara nem kazandırdıkları için daha sağlıklıdır.

Lipstick kullanmak, dudaklarınızın doğal rengini daha parlak ve nemli gösterdiği için natürel ve çekici görünüm verir. Göz makyajınızı ya da bakışlarınızın önüne geçmeyecek şekilde ruj seçimi yapmanız, daha güzel görünmenizi sağlar.

sexy_dudak_ruju_surme_teknikleri_ruj_secimi_nasil_olmali-600x450.jpg


Makyajla Dudak Büyültme Nasıl Yapılır? Tıklayın !

Dudak Bakımı (rujlar, kalemler) Tıklayın !

Makyajın Püf Noktaları İçin Tıklayın !

Dolgun Dudaklar İçin Maske Tarifi Dudak Kalınlaştırma Peeling Tıklayın !