Hayatınızdaki insanın ilişkinin ilerleyen süreçlerinde tavırlarında değişiklik fark etmeye başlamış olabilirsiniz. Sürekli kendisinden bahsedilmesinden hoşlanan, size ve fikirlerinize değer vermeyen, aslında onu hak etmediğinizi söylemesi ya da bunu davranışlara dökmesi ciddi bir sorun haline gelmiş olabilir.

Narsist kişilikler ilk tanıştığınız dönemde kendilerine olan özgüvenleri, başarılı yapıları, insanlar ile olan yüksek ilişkileri ile dikkatinizi çekmeyi başarırılar. Bazı narsist bireyler kendilerini hemen size gösterebilir ancak bazen de anlamanız uzun yıllar alabilir. Narsist bireyler toplum tarafında kabul görmek için devamlı çaba halindedirler. Başarılarının takdir edilmesi onlar için büyük önem taşır.

İlişkide yanında olan kişinin devamlı kendisini övmesini bekler. Karşısında ona aşık ve onun için fedakarlık yapan biri olsa da yeterli gelmez. Sadece onun yanında olduğunuz için bakımlı olmanızı ve sizinde kendi alanınızda başarılı olmanız gerektiğini savunur. Dışarıdan bakıldığında mükemmel bir görüntü çizmek isterler. Yanındaki kişiyi yeterince iyi olmadığı konusunda sık sık uyarır. Karşısındaki kişi kendisini baskı altında hissetmeye başlar.

Eşinizin hareketlerine anlam veremiyor musunuz?Belkide bir narsistle evlisiniz ! Tıklayın !