Sıfır bir eve taşınmak pek çoğumuzun hayalidir. İçi lüks yapılı, son model malzemelerle inşa edilen evlerde kim oturmak istemez öyle değil mi? Her ne kadar sıfır evde oturmanın çekiciliği bulunsa da sıfır ev temizliği nasıl yapılır sorusu akıllara düştü mü tek başına bütün hevesi kırmaya yetmektedir. Sıfır bir evde sizden önce hiç kimse oturmadığı gibi sizden önce hiç kimse de temizlememiştir. İnşaat sonrası temizlik yapmak sanıldığı kadar kolay bir iş değildir. İki aşamalı olarak gerçekleştirilen sıfır ev temizliğinde eğer şanslı iseniz ilk aşama müteahhit firma tarafından çoktan yaptırılmıştır.

Öncelikle Kaba Pisliklerin Temizlenmesi Gerekmektedir
Müteahhitler arasında kaba temizlik olarak adlandırılan aşama, inşaatı yeni bitmiş ev nasıl temizlenirsorusunun ilk aşamasını oluşturmaktadır. Bu aşamada müteahhitler tuttukları temizlik şirketi elemanlarına inşaatta bulunan ve kaba pislik olarak adlandırılan malzeme ambalajlarını, inşaat malzemesini artıklarını, inşaattan kalan moloz atıklarını, sıva ve boya kalıntılarını yüzeysel olarak temizlettirir. Eğer şanslı iseniz müteahhit firma evi tepeden tırnağa sizin oturacağınız hale getirene kadar temizlettirecektir. Şanslı değilseniz evinizde oturabilmeniz için ikinci aşamayı bizzat yapmanız gerekecekti.

yeni_bitmis_insaat_sonrasi_ev_temizligi-600x271.jpg


Dip Köşe Temizlik Vakti
Şanslı olmayan kesim için ikinci aşamada üst seviye inşaat sonrası temizlik noktaları bilgisine ihtiyaç duyulacaktır. Çünkü evin pek çok noktasında inatçı lekeler onları beklemektedir. Dip köşe temizlik gerektiren ikinci aşamada evlerin fayanslarına, döşemelerine, süpürgeliklerine ve camlarına özel ilgi gösterilmesi gerektirmektedir. Bu noktalarda gözlenen sıva, boya ve derz kalıntılarını çıkarmak zor olacaktır. Ispatula veya benzer sert bir cisimlerle bu kalıntıları kazıyabileceğiniz gibi dikkat etmemeniz halinde malzemelere zarar verebilirsiniz. İnşaat temizliği için gerekli kimyasallardan yardım alarak inatçı lekeleri kolayca temizleyebilirsiniz. Bu kalıntılar temizlendikten sonra geriye kalan standart ev temizliği. Temizlik malzemeleri kullanılarak yeni ev dip köşe silindikten sonra oturmaya hazır hale gelecektir.

Günlük Ev Temizliği Nasıl Yapılır? Tıklayın !

Ev temizliği için pratik fikirler Tıklayın !

Sirke İle Ev Temizliği Tıklayın !

Bayram temizliği nasıl yapılır? Tıklayın !