Siğiller, insan papilloma virüsüne (HPV) bağlı olarak ciltte meydana gelen küçük baloncuklardır. Eller, ayaklar gibi vücudun farklı bölgelerinde yerleşebilirler. Etkilenen bir kişiyle yakın teması olan herkes de enfekte olabilir. Normalde ağrıya neden olmasalar da kötü görünürler. Bazı durumlarda can yakar ve kaşınmaya neden olurlar. Siğillerden doğal olarak kurtulmanıza yardımcı olabilecek çay ağacı yağı, siğilleri temizlemek için yıllardır kullanılmaktadır. Anneannelerden geleneksel tıp doktorlarına kadar herkes tarafından siğilleri tedavi etmek için etkili bir çare olarak önerilmiştir. Siğiller için çay ağacı yağının nasıl kullanılacağı hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz?

Çay Ağacı Yağı Siğilleri Yok Eder Mi?​


Çay ağacı yağı, antienflamatuar ve antiseptik özellikleri ile bilinir. İlaç endüstrisinde birçok ilaçta doğal bir bileşen olarak yaygın olarak kullanılmaktadır. Öncelikle cilt problemleri ile ilgili ilaçlarda kullanılır. Yağ, cilt bakım maddesi olarak şiddetle tavsiye edilir. Enfeksiyonları, mantar ve bakteri gelişimini durdurmak, kızarıklık ve iltihaplanmadan kurtulmak için kullanılır. Çay ağacı yağı, çeşitli virüslere, mantarlara, bakterilere ve hatta protozoalara karşı çalışan geniş spektrumlu bir antimikrobiyal maddedir. Antiviral bileşenleri, vücudun siğile neden olan virüsle savaşmasına yardımcı olur. Topikal kullanım için oldukça etkilidir ve aynı zamanda güvenlidir. Siğil tedavisi için çay ağacı yağı kullanmanın ek bir yararı, siğil düştüğünde herhangi bir iz bırakmamasıdır. Bunun nedeni, bu uçucu yağın yara ve yaraların iyileşmesini desteklemesidir. Siğilleri gidermek için çay ağacı yağını kullanabileceğiniz farklı yolları aşağıda bulabilirsiniz.

Siğiller İçin Çay Ağacı Yağı Nasıl Kullanılır?​

cay_agaci_yagi_sigil_tedavisi_nasil_yapilir.jpg
Malzemeler;
  • 2-3 damla çay ağacı yağı
  • 2-3 damla su
Nasıl yapılır?

Çay ağacı yağını eşit miktarda suyla seyreltin. Bunu siğiller üzerine uygulayın ve durulamayın. Ayaklardaki siğiller için, çay ağacı yağı direk ayaklardaki deriye sürülebilir.

Bunu ne sıklıkta yapmalısınız?

Günde iki kez tekrar uygulayın.

İşe yarıyor mu?

Sadece birkaç gün içinde çay ağacı yağı etkilerini göstermeye başlayacak. Virüsü öldürür ve böylelikle siğillerden kurtulursunuz. Cildinizin konsantrasyona verdiği tepkiye bağlı olarak seyreltmeyi biraz değiştirebilirsiniz. Çözelti ne kadar konsantre olursa tedavi o kadar etkili olur. Bu nedenle, cildinizde herhangi bir reaksiyona neden olmasa da, çay ağacı yağının maksimum etkililiğini içeren bir doza ayarlamaya çalışın.

Siğiller İçin Elma Sirkesi ve Çay Ağacı Yağı​

elma_sirkesi_cay_agaci_yagi_sigil_tedavisi.jpg
Malzemeler;
  • 1 damla elma sirkesi
  • 1 damla çay ağacı yağı
  • 2 damla su
  • Yara bandı
Nasıl yapılır?

Malzemeleri birleştirin ve siğil üzerine uygulayın. Bir yara bandı ile örtün.

Bunu ne sıklıkta Yapmalısınız?

Yara bandını her 5-6 saatte bir değiştirin ve karışımı yeniden uygulayın.

İşe yarıyor mu? Elma sirkesinin asitliği, siğilin cilt yüzeyinden atılmasına yardımcı olur. Ayrıca çay ağacı yağının antiviral bileşikleri ile kombinasyon halinde virüs üzerinde güçlendirilmiş bir etkiye sahip olan antimikrobiyal özelliklere sahiptir.

Siğiller İçin Çay Ağacı Yağı ve Kabartma Tozu Tarifi​

karboant_cay_agaci_yagi.jpg
Malzemeler;
  • 1 yemek kaşığı karbonat
  • 8-10 damla çay ağacı yağı
  • 1/2 su bardağı su
  • Pamuk
Nasıl yapılır?

Suya kabartma tozu ve uçucu yağı ekleyin ve hepsini birlikte karıştırın. Pamuk kullanarak bu solüsyonu siğile uygulayın. Doğal olarak kurumasını bekleyin. Birkaç saat durulamayın. Kalan çözeltiyi hava geçirmez bir şişede saklayın.

Bunu ne sıklıkta yapmalısınız? Bunu günde iki kez uygulayın.

İşe yarıyor mu? Kabartma tozu, bir peeling görevi görür ve siğilin ciltten ayrılmasına yardımcı olur. Aynı zamanda bir büzücüdür yani siğilden gelen tüm nemi emer ve bu da virüsün yaşaması için ortamı uygun hale getirmez. Böylece bu, sonunda siğilin düşmesine neden olacaktır.

Siğiller İçin Hindistan Cevizi Yağı ve Çay Ağacı Yağı​

hindistan_cevizi_cay_agaci_yagi_sigil_nasil_gecer.jpg
Malzemeler;
  • 1 damla çay ağacı yağı
  • 1-2 damla hindistancevizi yağı VEYA hint yağı
Nasıl yapılır?

Çay ağacı yağını tercih ettiğiniz bir taşıyıcı yağ ile seyreltin ve siğil üzerine uygulayın.

Bunu ne sıklıkta yapmalısınız?

Bunu günde iki kez yapın.

İşe yarıyor mu?

Hem hindistancevizi yağı hem de hint yağı, antiviral özelliklere sahiptir. Ayrıca cildi besler ve siğil düştüğünde iyileşmesine yardımcı olur.

Dikkat: Çocuklar için hint yağı kullanmayın.

Çay ağacı yağının etkili olabilmesi için satın almadan önce yağ kalitesini kontrol etmelisiniz. Pek çok kozmetik şirketi, çay ağacı yağını % 90 soya fasulyesi yağı ile birlikte satmaktadır. Sadece % 10 çay ağacı yağı içeriği ile karışımın etkililiği yoktur. Bu nedenle her zaman % 100 çay ağacı yağı olan bir ürün seçmelisiniz. Siğilleriniz için yukarıda verilen ilaçlardan herhangi birini kullanın ve birkaç hafta içinde doğal olarak yok olacaktır. Daha önce siğiller için çay ağacı yağı kullandınız mı?