Cildi gençleştirme etkisi olan E vitaminin diğer kullanım alanlarından biri de cilt yapısını yenilemesidir. Sivilce izlerini E vitamini ile yok edebilirsiniz. Hazırlayacağınız doğal maskeler ya E vitamini içeren kremler ile akne ve sivilce lekelerinden tamamen kurtulmak mümkün olabilir.

Ergenlik dönemlerinde ortaya çıkan ve 30'lu yaşlara kadar devam edebilen akne sorunu ciltte kalıcı lekelere neden olabilir. Cildin yenilenmesini sağlayan ve dokuyu onaran E vitamini içeren ürünler ile cildinizi pürüzsüzleştirebilirsiniz.

Akne Nedir?

Akne, kıl folikülleri yağ ve ölü cilt hücreleri ile tıkandığında ortaya çıkar. Yağ bezleriniz sebum adı verilen ve cildinizi ve saçlarınızı koruyan yağlı bir madde üretir. Sebum gözeneklere dolar, bakteri üretmesi durumunda akne sorunu oluşur.

Cildinizde aşırı yağlanma varsa ve gözeneklerinizde ölü deri birikiyorsa akne sorunu kaçınılmaz olur. Ergenlik döneminde "androjen" olarak adlandırılan hormonlarda artış gözlenir. Artan androjen seviyeleri sebase bezlerinizin büyümesine ve sebumdan daha fazla yağlı maddenin oluşmasına neden olur. Bu durumun benzeri gebelik döneminde de gözlenebilir.

Uzun süre ciltte kalan akne cilt dokusuna zarar verir ve kalıcı olan izler ortaya çıkar. Gençlik döneminde cilt kendisini hızlı bir şekilde yenileyebilir ancak ilerleyen yaşlarda bu izlerin tedavisi zorlaşır. Akne izlerinden kurtulmak için E vitaminin cildi yenileme etkisinden faydalanabilirsiniz.

sivilce_akne_dogal_maske.jpg


E Vitamini Faydaları


Diyabetten kaynaklanan komplikasyonları tedavi edilmesine yardımcı olur.

Alzheimer, demans, parkinson, epilepsi vb. hastalıklar üzerinde olumlu etkileri vardır.

Enerji verir ve dayanıklılığı artırır.

Egzersiz sonrası kas hasarının oluşmasını engeller.

Kalp damar hastalıklarına karşı koruyucu etkisi vardır.

Kemoterapinin cilt üzerindeki etkilerini azaltır.

İçerdiği antioksidanlar ile hücre hasarını azaltır.

Yaşlanma etkileri ve güneş yanıklarına karşı cildi korur.

E Vitaminin Akne İzlerine Etkisi Nedir?

Kolajen ve elastin gibi deri proteinlerinin üretiminin düzenlenmesini sağlar.

Cilt foliküllerine zarar veren ve keratin oluşumunu arttıran serbest radikalleri nötralize ederek cildin sağlıklı kalmasını destekler.

Cildinizdeki yara izlerini ve koyu renk lekeleri aydınlatmaya yardımcı olur.

Doku onarımı teşvik edilmesi kolaylaştırır.

E vitamini cildinizi onarmaya ve sürekli hasar görmesini önlemeye yardımcı olur. Düzenli kullanıldığında cildiniz üzerinde 3 ay içerisinde olumlu etkileri görmeye başlarsınız.

Uyarı

Vücut ve cilt sağlığı için kullanılan E vitaminin doktor kontrolünde alınması gerekir. Yüksek doz alımlarda hayati risk taşıyabilir.

Beslenme ve E Vitamini

E vitamini hazır olarak almak ya da cildinizde kullanmanın yanı sıra düzenli olarak beslenmenizde de yer vermeniz gerekir.

Bitki yağları,

Hububatlar,

Et,

Kümes hayvanları,

Yumurta,

Taze meyve ve sebzeler,

Buğday tohumu yağı,

E vitamini açısından zengin besin grubudur.

Sivilceler İçin E Vitamini Nasıl Kullanılmalıdır?

Ağız yoluyla alındığında E vitamininin tavsiye edilen günlük maksimum dozu günde 15 mg'dır. E vitamini kapsüllerinin yanında selenyum almak vücudunuzdaki emilime yardımcı olabilir.

Sivilce izlerinin üzerine doğrudan E vitamini uygulamakta yardımcı olabilir. Hazır olarak satılan kapsülleri kırıp cildinizde kullanabilirsiniz.

Pamuğun üzerine biraz E vitamini yağı damlatın. Cildinize 10 dakika bekletin pamuğu alın ve yağı cildinizde bir gece bekletin. Bu uygulamayı haftada 3 ya da 4 defa tekrarlayabilirsiniz.

e_vitamini_akne_tedavisi.jpg


Sivilceleri Engellemek İçin Bilmeniz Gerekenler

Stres

Yüksek miktarda stres altında olmak aslında yağ üretimini artırabilir. Kötü taraf stresin sivilceye neden olması ve akne strese neden olur. Günlük hayatınızdaki stresle baş etme yöntemleri bulmalısınız.

e_vitamini_ile_sivilce_tedavisi.jpg


Beslenme

Aşırı yağlı ve şekerli besinlerin akne oluşumu üzerinde etkisi olduğu biliniyor. Bu besinlerin tüketimini azaltın. Lif ve vitamin bakımından zengin olan sebze ve meyvelere ağırlık verin. Düşük glisemik indeksi olan besinleri tercih edin.

Yüz Hijyeni

Yüzünüzüde sık sık dokunmayın. Cildinizin yeterli temizlenmesi için günde iki defa yıkamanız gerekir. Cildinize uygun temizleyici ürünleri tercih edin. Egzersiz sonrasında cildinizi mutlaka temizleyin.

Sigaradan Uzak Durun


Sigara cildin temizlenmesini sağlayan oksijenin dolaşımını azaltır. Damarlarda daralmaya neden olur ve cildin yenilenmesi zorlaşır. Sigara dumanı ise ciltteki gözeneklerin tıkanmasına yol açar.

Cilt Uzmanına Danışın


Sivilcelerin için en doğru tedavileri doktorunuzdan öğrenebilirsiniz. Derin iz ve doku kaybına neden olmadan önce en uygun tedaviye başlamanız gerekir.
E Vitamini Saçlara Ve Ciltlere Faydaları Nelerdir?

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri İçin Tıklayın !

Göğüs ve Omuzlardaki Sivilcelerden Kurtulmak İçin Tıklayın !

Sivilceleri Kurutan Maya Maskesi için Tıklayın !