Yaygın cilt problemleri arasında yer alan sivilceler için ayurvedik tedavi yöntemleri nelerdir? Akneleri tedavi eden ve ciltte iz kalmasını engelleyen bu doğal ve bitkisel tedavi yöntemlerini sıraladık.

Ayurvedik Nedir?

Ayurveda ya da diğer ismi ile ayurvedik, Hindistan’ın 5000 yıllık doğal yaşam ve tedavi kültürüdür. Binlerce yıldır kullanılan bu yöntemler modern tıbbın temelinde de yer alır. Vücudun sağlıklı ve dengeli kalması, bakımlarının yapılması ya da oluşan hastalıklardaki tedavi yöntemlerini içerir.

ayurvedik_sivilce_akne.jpg


Sivilce Tedavisinde Ayurvedik Nasıl Kullanılır?

Sivilceler ciltteki tıkanan gözeneklerde oluşan bakteriler sonucu iltihaplanma sorunudur. Estetik açıdan rahatsız edici olan bu sivilceler bazı durumlarda şiddetli ağrı ve acıya neden olabilir. Bu durumu engellemek için binlerce yıldır kullanılan doğal tedavi yöntemlerinden faydalanabilirsiniz.

Susam

Susamı havanda ezin ve sivilcelerinizin üzerinde uygulayın. Yağı cilde etki eden susamı birkaç saat boyunca bekletin. Susamı ezmek yerine organik susam yağını pamuğa batırıp cildinize uygulayabilirsiniz.

Ham Papaya

Olgunlaşmamış papayanın dış yüzeyindeki beyaz sütü ince bir tabaka halinde düzenli olarak cildinize uygulayabilirsiniz. Yapışkan özellikteki bu sıvıyı cildinize birkaç saat bekletin ve temizleyin.

Küçük Hindistan Cevizi

Küçük hindistan cevizini toz haline getirin ve süt ile karıştırın. Sivilcelerinizin üzerine uygulayın. Ortama bir saat bekletin. Cildinizi temizleyin.

Bu doğal yöntemleri ilk defa uyguluyorsanız cildinizdeki etksi göstermek için el bileğinizde 5 dakika bekletin. Kızarma ya da kaşıntı gibi belirtiler yoksa sivilcelerinizin üzerinde kullanabilirsiniz.