Başörtüsü kullanan hanımların saç bakımı nasıl olmalıdır? Tesettürlü kadınlar için saç bakım önerileri ile güneş görmeyen ve hava almayan saçlara özel saç bakım ve maske tarifi hazırladık.

Başörtüsü kullanan kadınlar saçlarının bakımsız ve kolay yıprandığından şikayetçi olabilir. Güneşle temas etmeyen ve baş örtüsü ile havasız kalan saçlarınızı doğru bakım önerileri ile canlandırabilirsiniz. Kullanmanız gereken ürün ve saç bakım maskeleri hazırladık.

Tesettürlü Hanımların Sağlıklı Saç Bakım Sırları


Saçlarınızda kullandığınız bonenin saçı çizmeyen kaliteli bir kumaştan üretilmiş olması hava almasını kolaylaştırır.

Saçlarınızı yıkadıktan sonra tam olarak kurutmadan bone ya da baş örtüsü kullanmanız gerekir. Nemli kalan daha çabuk yıpranabilir.

Bonenizi çıkardıktan sonra saçlarınızı taramak saçların normal haline gelmesini kolaylaştırır. Saç taramak kan akışını hızlandırır ve mat görüntüden kurtulmanıza yardımcı olabilir.

Güneş görmeyen saçlar için özel olarak üretilmiş şampuan ve saç bakım ürünleri ile saçınızın ihtiyacı olan vitamin desteğini sağlamış olabilirsiniz.

Saçların düzenli olarak nemlendirilmesi gerekir. Haftalık olarak saç bakım maskesi uygulamayı ihmal etmeyin.

Başörtüsü kullanan kadınlarda karşılaşılan saç problemlerinden biri de kepeklenme sorunudur. Bunun için lavanta kürü uygulayabilirsiniz. Saç kepeğini yok eden lavanta kürü !


Saçlarınız uzunsa ve topuz kullanıyorsanız çok sert ve gergin topuzlardan kaçının. Bu saçın ön kısmında dökülmelere neden olabilir.

Saçlarınızda canlılık sağlamak için çok sıcak su ile yıkamaktan kaçınmalısınız.

Doğal yağlar saçlarınızın canlanmasına yardımcı olabilir. Bunun için haftada bir defa doğal yağ maskesi uygulayabilirsiniz.

Saçlara İhtiyacı Olan Protein ve Vitamin Desteğini Sağlayan Maske Tarifi

1 ampul E vitamini

1 ampul B vitamini

1 yumurta sarısı

5 çorba kaşığı badem yağı

3 çorba kaşığı zeytin yağı

Hazırlanışı

Tüm malzemeleri cam bir kasenin içinde karıştırın. Saç kök ve uçlarına masaj yaparak uygulayın. Saçınıza bone takın.

Ortalama 3 saat bekletin. Haftada bir defa düzenli olarak bu maskeyi uygulayabilirsiniz. Bu maske hızlı saç uzatma özelliğine de sahiptir.