Tiroid bezi yavaşladığında veya aşırı çalıştığında birçok soruna yol açabilir. İşte tiroidinizi yönetmek için tüketebileceğiniz 8 yiyecek. Tiroid bezi vücudun metabolizmasını yönetir. Çeşitli biyolojik süreçleri düzenleyen ve uygun sağlığın korunmasını sağlayan tiroid hormonları üretir.

Tiroid bezini kontrol etmenin en iyi yollarından biri yediğimiz yiyeceklerdir. İşte tiroid fonksiyonumuzun dengeli bir şekilde çalışmasına yardımcı olabilecek 8 en iyi gıda:

Yoğurt Tiroide İyi Gelir Mi?​

yogurt_tiroide_iyi_gelir_mi.jpg
Süt ürünleri tiroid bezi için en iyi besinlerden biridir. Lor, tiroid bezinin optimal çalışması için gerekli olan vücudun iyot ihtiyacını karşılamaya yardımcı olur. Yoğurt, bağışıklık sistemini düzenlemekten ve tiroid bezini etkileyen otoimmün bir hastalık olan Hashimoto hastalığını önlemekten sorumlu olan D vitamini ile dolu olduğu için daha da iyidir.


Elma, Armut ve Narenciye Tiroide İyi Gelir Mi?​

narenciye_tiroid.jpg
Bu meyveler, tiroid problemleriyle bağlantılı en önemli metallerden biri olan cıvanın vücuttan atılmasına yardımcı olan pektinler bakımından zengindir. Ayrıca tiroid uyarıcı hormonların sentezini ve salınımını düzenlerler, bu da onları tiroid koşullarını yönetmek için sağlıklı kılar.

Kuruyemiş Tiroide İyi Gelir Mi?​

kuruyemis_tiroid_bezi_hormonu.jpg
Kabak ve ayçiçeği çekirdeği ile badem, ceviz, antep fıstığı ve kaju gibi sert kabuklu yemişler zengin çinko kaynaklarıdır. Vücuttaki uygun çinko seviyeleri tiroid problemlerini ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Bunları salatalara karışım olarak ekleyebilir veya vücudunuzu çinko ile doldurmak için atıştırmalık olarak yiyebilirsiniz.

Bakliyat ve Fasulye Tiroide İyi Gelir Mi?​

bakla_tiroid.jpg
Baklagiller ve fasulye sadece çinko açısından zengin değil, aynı zamanda lif açısından da zengindir. Bunlar başta bağırsak hareketleri olmak üzere sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olur ve kabızlığı önler. Nohut, tiroidle ilgili sorunları kontrol altına almak için en iyi yiyeceklerden biridir.

Yeşil Çay Tiroide İyi Gelir Mi?​

yesil_cay_tiroid_hormonu.jpg
Yeşil çay metabolik süreçleri hızlandırır ve kilo vermeye yardımcı olur. Yağ hücrelerini yağı serbest bırakmaya zorlayarak ve karaciğerin fazla yağ kaybetmesine yardımcı olarak yağ yakmaya yardımcı olan bir tür antioksidan olan kateşinler içerir.


Tam Tahıllar Tiroide İyi Gelir Mi?​

tahillar_tiroide_iyi_gelir_mi.jpg
Vücut, kinoa, mısır, kahverengi pirinç ve yulaf gibi tam tahılları sindirmek için daha fazla enerji kullanır. Vücut tam tahılları ve fazla lifleri parçalamak için daha çok çalıştıkça metabolizma yükselir. Diyet lifi ayrıca sindirimi iyileştirmeye yardımcı olur.

Avokado Tiroide İyi Gelir Mi?​

avokado_tiroid_bezi.jpg
Avokado, iltihabı önlemeye yardımcı olan antioksidanlarla doludur. Ayrıca tiroid fonksiyonunu dengelemeye yardımcı olan iyi yağlar, lifler ve temel besinlere sahiptir. Hipotiroidizmi yönetmeye yardımcı olabilecek bir güç gıdası görevi görür (tiroid bezi yeterli tiroid hormonu üretmediğinde).

Brokoli Tiroide İyi Gelir Mi?​

brokoli_tiroid.jpg
Brokolinin içinde kalsiyum ve C vitamini vardır. Ayrıca metabolizma hızını artırmaya yardımcı olur ve lif açısından zengindir. Metabolizmayı iyileştirmeye yardımcı olan her şey tiroid için faydalıdır. Aynı zamanda yiyeceklerin termik etkisini, yani yiyecekleri yemek, sindirmek ve metabolize etmek için kullandığınız enerjiyi artırır.