Tül perdeler hem ev dekorunun tamamlayıcısı hem de mahremiyetin en naif aksesuarlarıdır. Salonlarda, mutfakta, yatak odasında, çocuk odaları veya evin diğer bölümlerinde tasarıma uygun şekilde farklı modellerde seçilirler. Peki tül perdeler nasıl seçilmelidir? İdeal tasarım nasıl olmalıdır? İşte tüyolar;

tullerde_renk_secimi_nasil_olmali-600x450.jpg


  • Tüllerde Renk Seçimi
Genellikle ekru olarak seçilen tüller; beyaz, kırık beyaz, krem rengi, vizon rengi, desenli veya renkli şekillerde de seçilebilir. Dekorasyon önerileri incelenerek, mobilya, perde kenarları, halılar ve aksesuarlara göre seçilmelidir. Genel anlamda desenli veya renkli temalar kullanılmışsa, tül perdelerin düz ve tek renk olması önemlidir.

Duvar dekorasyonu nasıl yapılır konusunda, tül perdelerde değerlendirilmelidir. Dantel, güpür, file veya düz tüllerin tamamı, dekorasyona göre seçilmelidir. Renkli tüller genellikle çocuk odalarında veya yatak odalarında kullanılır.

tullerde_desen_secimi-600x435.jpg


  • Tüllerde Desen Seçimi
Sade mobilyalar, sade halılar tercih edildiğinde desenli tüller seçilebilir. Gül desenleri, çiçek desenleri başta olmak üzere klasik oda dekorasyonlarında daha şaşaalı tüller seçilebilir. Modern dekorasyonlarda kumaş perde modelleri ile düze ve geometrik desenli tüller seçilebilir.

tullerde_doku_secimi.jpg


  • Tüllerde Doku Seçimi
İncecik zar perdeler, kalın dokumalar, keten veya ipek tüller, tasarım nesnelerine göre seçilir. Genellikle ütü istemeyen kumaşlar konfor ve rahat kullanım sağlasa da özellikle salonlarda taş ve pul işlemleri, ipek karışımlı ve şık ürünler kullanılır.

İp perde modelleri ve fiyatları diğerlerine nazaran daha cazip olabilmektedir. Salon, oturma odası, çocuk odası gibi alanlarda şıklıkla kullanılabilir.

tullerde_perde_secimi_nasil_olmali-600x366.jpg


  • Tüllere Perde Seçimi
Şahane desenler, 2018 modası renkler, astarlı kalın perde kumaşları ile genellikle fon oluşturacak nitelikte tül modelleri bulunuyor. Tül perde, kenar perde, fonlar ve iç perdelerin tamamı birbiriyle uyumlu olacak şekilde renk, desen ve dokuda seçilmelidir.

tul_perde_secimi_nasil_yapilir.jpg


Perde Seçimi için Tıklayın !
Tül Perde Nasıl Temizlenir? Tıklayın !
Perde yenileyecekseniz bu terimler önemli Tıklayın !
Odalara Göre Perde Seçimi için Tıklayın !