Turna yemişi yağ içermez ve yüksek lif değerine sahiptir. Bu özelliği ile diyet listelerinin vazgeçilmezi olabilir. Yüksek lif içeren besinlerin diyet döneminde tüketilmesi ise uzun süre tok kalmak ve metabolizmayı hızlandırıcı etkiye sahip olması anlamına gelir.

turna_yemisi_zayiflatirmi.jpg


Turna yemişi diyette tek başına kilo verdirme etkisine sahip değildir. Ara öğünlerde düşük kalori almak ve kan şekerini dengelemek isteyen kişilerin tercihi olabilir. Yemeklerinizi lezzetlendirmek için ekleyebilirsiniz.

Bu besinin içerisinde B ve C vitamini gibi bağışıklık sisteminizi güçlendirici değerler bulunur. Kilo verme süreci ile zayıflayan bağışıklık sistemi sağlığınızı korur. Çinko ve değerli vitaminlerin bulunması ile yüksek yağ içeren ürünleri tüketmediğiniz dönemde oluşan eksiklikleri tamamlamış olursunuz. Antioksidan özelliği ile cildinizde de olumlu etkiler yaratır. Daha parlak ve canlı bir cilde kavuşmanızı sağlar.

Az yağlı yoğurdun içerisinde bir çorba kaşığı turna yemişi ekleyebilirsiniz. Böylece sağlıklı ve az kalori içeren bir öğün elde etmiş olursunuz. Sağlıklı kilo verebilmek için kendinize en uygun diyeti uygulamayı ve düzenli egzersiz yapmayı ihmal etmemelisiniz.