Sabah uyandığınızda ya da gün içerisinde oluşan yada günlerce devam ağrılarınız olabilir. Nedenini bilmediğiniz bu ağrıların hangi bölgede oluştuğuna dikkat etmeniz gerekiyor.

kalp.jpg


Kalp

Kalp rahatsızlığınız varsa, göğüste sol kola, omuz bıçağına ve boynun bir bölümüne yayılabilen ağrı hissedebilirsiniz. Diğer ağrı türlerinden farklı olarak, kalp ağrısı hareket veya nefes hareketleri ile bağlantılı değildir.

bobrek.jpg


Böbrek

Böbrek ağrısı bazen basit sırt ağrısı ile karıştırılabilir. Aradaki fark genellikle böbrek ağrısı kaburgaların altında daha derinde iken kas ağrısı genellikle daha az hissedilir. Böbrek ağrısı bacaklara gidebilir.

ince_bagirsak.jpg


İnce Bağırsak

İnce bağırsak problemleri genellikle göbek bölgesinde ağrıya neden olur. Ağrı devam ederse, bükülme veya yürürken rahatsızlık duyarsanız, bir doktora gimeyi ihmal etmeyin. Ciddi sağlık problemlerine yol açabilir.

kalin_bagirsak.jpg


Kalın Bağırsak

Kalın bağırsak problemleri genelde alt batında, sağ tarafa yakın ağrılara neden olur. Düzenli kabızlık da karakteristik bir özelliğidir.

akciger.jpg


Akciğer

Öksürük ve solunum zorluğu da akciğer sorunlarının semptomlarıdır. Akciğerde donuk bir ağrı hissedebilirsiniz.

apandis.jpg


Apandis

Apandis ağrısı karın sağ alt bölgesinde bulunur, ancak ağrı, midenin tamamını veya ayrı bölümlerini etkileyebilir. Ağrı da sağ uyluğunuza gidebilir. Belirtileri ise mide bulantısı, kusma, ateş ve kabızlık veya ishaldir.

mide.jpg


Mide


Gastrik problemler, kaburgaların üstündeki orta karın bölgesinde ağrıya neden olmakta ve sırtın aynı seviyesinde görülebilir. Mide ağrıları kalp ağrısı ile karıştırılabilir.

safra_kesesi.jpg


Safra kesesi ve karaciğer

Safra kesesi ve karaciğer sorunları karın sağ üst bölgesinde ağrıya neden olabilir. Sırtta ağrılara yol açar. Karaciğer sorunları ağızda ekşi tadı ve sarılık gibi çeşitli semptomlarla kendisini gösterir.

Pankreas.jpg


Pankreas

Pankreas problemleri üst karın bölgesinin orta kısmında ağrılara neden olur. Mide ağrılarına yol açar.