Vücudunuzun su toplamaması için bilmeniz gerekenler var. Vücutta ödem oluşmasını engellemek için neler yapılmalıdır? Vücuttaki fazla suyu atma yöntemlerini sıraladık.

Vücudunuzda ödem oluşmaya başladıysa yaşam tarzınızda ve tükettiğiniz besinlerde değişiklik yapmanız gerekir. Uygulamanız gereken basit ve etkili yöntemlerle daha sağlıklı olabilirsiniz. Vücudunuzda ciddi ödem oluşumu varsa doktora başvurmayı ihmal etmeyin. Ödem ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabilir.

vucuttan_odem_atma.jpg


Ödem Oluşmasını Engellemek İçin

Hareket Halinde Olun

Hareket etmek vücudunuzda su birikmesini engeller. Gün içinde aynı pozisyonda kalmamaya özen göstermelisiniz. Kas hareketleri ödem oluşmasını engelleyecektir.

Karbonhidrat Tüketimini Azaltın

Şekerli besinlerin yakılabilmesi için önemli miktarda su harcanır. Vücut bu suyu biriktirmeye başlar ve ödem oluşur. Karbonhidrat tüketimini azalttığınızda vücudunuzdaki ödemden kurtulabilirsiniz.

B6 Vitamini

Vücutta su tutulmasını azaltma özelliği olan B6 vitamini açısından zengin besinler ile beslenmelisiniz. Ceviz, muz ve patatesi öğünlerinize ekleyebilirsiniz.

Az Tuzlu Beslenme

Tuz vücutta su toplanmasının en önemli nedenlerinden biridir. Yemeklerinizi az tuzlu pişirin. Fazladan tuz ekleme alışkanlığınızdan kurtulun.

Magnezyum

Yeterli miktarda magnezyum almadığınızda vücutta su birikmeye başlar. Magnezyum içeren tam tahıllar, kavun, çilek, ahududu, hurma, incir gibi besinleri tüketebilirsiniz.

Potasyum

Potasyum, idrar sisteminin daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olur. Vücudunuzdaki fazla sudan bu şekilde kurtulabilirsiniz. Ispanak, turp, kereviz, muz, karnabahar potasyum açısından zengin besinlerdir.

Masaj Yapın

Vücudunuzdaki ödemi dağıtmak için düzenli olarak masaj yapmak kan akışını hızlandırır ve kasların rahatlamasını sağlar.

Bitki Çayı İçin

Ödem söktürme özelliğine sahip bitki çayları ile vücudunuzdaki fazla suyu atabilirsiniz. Maydanoz çayı, yeşil çay, sinameki, melisa ve anason çaylarını tüketebilirsiniz.

KİRAZ SAPI: Bitki çayları ödem probleminizi azaltır. Özellikle iyi bir idrar söktürücü ve ödeme iyi gelen kiraz sapını tek başına ya da farklı bitki çaylarıyla karıştırarak tüketebilirsiniz.