Yağlı cilt, 20’li yaşlarda başlayan önemli problemlerden bir tanesidir. Daha çok ergenlik döneminde ortaya çıkan belirtiler, yanlış ürün kullanımı nedeniyle daha fazla artar. Parlama, gözenek görünümü ve sivilce, yağlı ciltlilerin en çok uğraştıkları problemlerden bir tanesidir. Cildin yumuşaması için ise her zaman doğru bakım ürünlerinin kullanılmasında fayda vardır. Yağlı cilt bakımı nasıl yapılmalı sorusunu yöneltenlerin öncelikle yumuşatıcı ve pürüzsüzleştirici ürünler tercih etmelerinde yarar vardır.

Günlük Temizleyici Kullanımı Önemli
Yağlı cildi arındırmak ve daha pürüzsüz bir görünüme ulaştırmak adına günlük düzenli bir şekilde temizlenmesi önemlidir. Bu noktada ise her zaman cilt tipine uygun, organik ve doğal ürünlerin tercih edilmesinde fayda vardır.

  • Cilt gözeneklerini temizlemek için bakım maskeleri, yağlı ciltlerin en çok tercih ettikleri alternatifler arasındadır.
  • Gözenek görünümünün azaltılması adına düzenli bir şekilde maske uygulamak son derece önemlidir.
  • Temizlenen ve arınan cilde maske yapılması, cilt kusurlarının daha kısa sürede ortadan kaldırılmasına katkı sağlar.
  • Yağlı cilt sorunları arasında sivilce de özellikle gençlerin önemli problemleri arasındadır.
  • Sivilcelerden kurtulmak adına ise doğal bakım ürünleri dışında, tüketilen besinlere de dikkat etmekte fayda vardır.
yagli_cilt_bakimi-600x496.jpg


Peeling kullanımına dikkat: Yağlı ciltlerde sivilce problemi çok fazla görülür. Bu noktada peeling kullanımı ise sivilcelerin artmasına neden olabilir. Hangi cilde nasıl bakım yapılmalı? Sorusunu yöneltenlerin, özellikle sivilcelerin fazla olduğu dönemlerde peeling yapmamalarında yarar vardır. Peeling yerine temizleyici ve sivilce azaltıcı kremler ile cilt sorunlarından kurtulmak mümkündür.

Tüm Noktalarıyla Yağlı Cilt Bakımı Tıklayın !

Sivilce İzleri Nasıl Geçer? Tıklayın !

Suna Dumankaya Siyah Noktalara Çözüm Tıklayın !

Siyah Noktalar İçin Ev Yapımı Bitkisel Maske Önerileri Tıklayın !