Kolay uykuya dalabilmek için sinir sisteminizin rahatlamış olması gerekir. Bu sayede gevşeyen vücut daha kolay uyuma evresine geçmiş olur. Bunun için rahatlamanızı sağlayacak egzersizler var.

yatak_egzersizleri (1).jpg


Ayaklarınızı Duvara Dayayın

Bacaklarınızı duvara kaldırın. Belinizin zorlanmaması için belinizin altına yastık alın. Ellerinizi yana doğru koyun. Bu pozisyonda 2 dakika kalın.

yatak_egzersizleri (2).jpg


Karın Üstü Pozisyon

Karnınızın altına bir yastık alın ve ellerinizi arkanızda kilitleyin. Kendinizi geri iterek topuklarınıza ulaşmaya çalışın. 10 defa aynı hareketi tekrar edin.

yatak_egzersizleri (3).jpg


Bacaklarınızı Açın

Bacaklarınız genişçe oturun ve önünüzde bir yastık koyun. Sırtınızı düzeltin ve olabildiğince derin nefes alınız. Ardından, yavaş yavaş nefeslerinizi çekin ve kollarınızı ileri doğru uzatın, yastık üzerine uzanın. Bu hareketi 10 defa tekrar edin.

yatak_egzersizleri (4).jpg


Yatarken Bağdaş Kurun

Bir yastık üzerinde sırt üstü uzan, ayaklarınızı birleştirin ve dizlerinizi yanlara yayın. Bu pozisyonda 3 dakika kalın.

yatak_egzersizleri (5).jpg


Yatarken Arkaya Bakın

Sırt üstü yatarken, dizlerinizi birleştirin ve bükün. Başınızı arkaya alın. Bu pozisyonu sağ ve sol olmak üzere 2 defa yapın ve 1 dakika kalın.

yatak_egzersizleri (6).jpg


Tamamen Uzanın


Yatağın üzerinde düz bir şekilde uzanın. Avuç içlerinizin dışarı bakmalıdır. 3 dakika boyunca bu pozisyonda kalın ve derin nefes alın.