Adsız.png


Çok süslü fransız örgülerini unutun! Hiç uğraşmadan yapabileceğiniz bu "çabasız topuz"(pratik topuz) üşengeç kadınlar için mükemmel bir tercih!

Fransız saç örgüleri hatırlayabileceğimiz kadar uzun süredir etrafımızdalar ama bu onların modası geçmiş(demode) olduğu anlamına gelmiyor. Onlar hakkında söyleyebileceğim tek şey; her zaman çok şık ve zarif gözüktükleri. Evet bu görüntü düğünler ve resmi etkinlikler için mükemmel olabilir ama şimdi, geleneksel saç stillerini esnetmenin ve bunu günlük hayatımıza uygulamanın bir yolunu bulduk. Çabasız topuz(pratik topuz) ile tanışın: bol ve (neredeyse) bağlanmamış gibi gözüken bu mütevazı,sade,salaş saç stili, tipik dağınık topuzun şıklık katılmış yeni hali. Çabasız topuz görünümüne geldiğimizde, ne kadar dağınıksa o kadar iyi demektir.

560535-banana-bun.jpg

Ünlü stilist George Papanikolas'a göre, bu topuz iki ya da üç gün yıkanmamış saçlarda en iyi sonucu veriyor.Papanikolas: "Kir ve sertlik(dayanıklılık) saça daha çok doku ve kıvam veriyor." diye açıklıyor. George temiz(yeni yıkanmış) saça bu dokuyu verebilmek için kuru şampuan uygulamayı tavsiye ediyor. Bu topuzu kendi kendinize yapmak çok kolay! Saçlarınızdan büyük tutamlar alıp, ensenizde topladığınız at kuyruğunuzun içinden geçirin. At kuyruğundan geçirdiğiniz saçlarınızı tel toka yardımıyla -kafanıza- tutturun. Papanikolas, "At kuyruğu topuzunuzu sağlamlaştıracak." diyor. Çabasız topuz(pratik topuz), rüzgarda uçuşan saçlarınızı ve size pek yardımcı olmayan dağınık saç tutamlarınızı bir arada tutacak. -Saçlarınızın rahat durmadığı nemli günler için mükemmel bir saç stili!- Bu topuzu farklı şekillerde kullanabilirsiniz. Saçınızı ister kafanızın ortasından toplayarak ister enseden toplayarak farklı görünümler elde edebilirsiniz.

IMG_0797.jpg