Yeşil Çayın Saça Faydaları Nelerdir?

Yeşil çayın saç için faydaları çoktur, çünkü saç köklerinin ve hücrelerinin sağlıklı büyümesini teşvik ederek saç dökülmesini önlemeye ve tedavi etmeye yardımcı olur.

Yeşil Çayın Saça Faydaları Nelerdir?​


Çayda bulunan polifenoller E ve C vitaminlerini içerir ve dolayısıyla ipeksi ve parlak saçları destekler. Saç dökülmesi, kepek ve sedef hastalığı için her zaman yeşil çay kullanılması tavsiye edilir.

yesil_cay_saca_faydalari_nelerdir.jpg

Bunların dışında, yeşil çayın şu konularda da faydalı olduğu kanıtlanmıştır:
  • Saç büyümesini ve yeniden çıkmasına yardımcı
  • Saçı pürüzsüz ve ipeksi tutmak
  • Sorunsuz saç derisi oluşturmak
  • Saç derisi enfeksiyonu veya kaşıntı nedeniyle oluşan iltihabı azaltmak
  • Saç dökülmesini ve kelliği tedavi eder.
Yeşil çayın saç dökülmesi için faydaları çok büyüktür ve bu nedenle tamamen doğal ve kimyasallardan ve her türlü yan etkiden arınmış olduğu için şiddetle tavsiye edilir. Ayrıca, yeşil çayın saç dökülmesine neden olup olmadığını soran birkaç teori var. Ancak gerçek şu ki, günlük sağlık rejimi için en iyi bileşiklerden biridir.

Yeşil çayın saçlar için birkaç faydası aşağıda listelenmiştir:

  1. Temel Bileşikler: Yeşil çay karotenoidler, takoferoller, çinko, krom, askorbik asit, selenyum ve manganez gibi birçok temel bileşik ve mineralle dolu bir çaydır. Bunların hepsi saç dökülmesini önlemeye yardımcı olur.
  2. Polifenoller: Yeşil çaydaki saç hücrelerini beslemeye ve saç köklerini ve foliküllerini aktive etmeye yardımcı olan ana bileşiklerden biridir.
  3. Stresle savaşır: Her türlü stres saç dökülmesinin nedenlerinden biri olabilir. Yeşil çay tüketimi zihni rahatlatır ve antioksidanların varlığı stresi azaltmaya ve zihni sakinleştirmeye yardımcı olur.
  4. Antienflamatuvar: Yeşil çayın doğada anti-inflamatuar olduğu söylenir ve saç derisini temizlemeye yardımcı olarak bakteri ve mantar enfeksiyonlarından arındırır.