Bu yazımızda yulaf ezmesi faydalı mıdır yoksa zararlı mıdır sorusuna cevap vereceğiz. Yulaf ezmesinin faydaları zararları nelerdir? Ne işe yarar?

Yulaf Ezmesi Ne İşe Yarar
Yulaf ezmesi özellikle son zamanlarda her kesim tarafından fazlaca tüketilmeye başlanmış ve adeta değeri tekrar anlaşılmış bir besin. Yulaf ezmesi nasıl yenir diye sorulacak olursa bunun cevabı çok farklı şekillerde verilebilir. Modern şehir insanlarının en çok alışkın olduğu şekillerde sabah kahvaltıda süt veya yoğurt ile beraber tüketilmesinin dışında yulaf hemen hemen tüm yemeklere veya çorbalar karıştırılacak yenebilir.

yulaf_ezmesi_yararlari_faydalari-600x444.jpg


Yulaf Ezmesinin Yararları
Yulaf ezmesi özellikle lif zengini olması ve içerdiği birbirinden değerli mineraller ile mutfaklardan eksik edilmemesi gereken bir gıda ürünü. Yulaf ezmesi temel olarak içerisinde demir, bakır, magnezyum, potasyum, B-6, çinko ve beta-glukan içeriyor. Bu sebeple aslında özellikle orta ve üzeri yaşta olanların kahvaltıda vücutlarının ihtiyaç duyduğu çok önemli bu minerallerini bir besin yolu ile karşılamasını sağlıyor.

Yulaf ezmesinin bir diğer yararı ise cilt hastalılarına. Özellikle sedef, egzama ve cilt mantarlarında yulaf ezmesi ile hazırlanan pomat ve solüsyonlar cilt için sayısız yarara sahip. Bunun yanında hem saç hastalıklarına hem de saç dökülmesine karşı özellikle son yıllarda bilimsel olarak da kanıtlanmış yararları söz konusu.

İçerdiği özellikle beta-glukan ve B6 vitamini ile çocuklar içinde gelişime katkıda bulunma özelliğine sahip. Ayrıca lif zengini bir besin olarak özellikle sindirim sistemini çalıştıran ve bağırsak kanseri vb hastalıkları uzak tutan bir özelliği de mevcut.

yulaf_ezmesi_zararlari-600x600.jpg


Yulaf Ezmesinin Zararları
Birçok yararı olmasına karşı yulaf ezmesinin zararları da söz konusu olabiliyor. Öncelikle şayet çok fazla işlenmiş veya başka aroma veya şeker gibi ek malzemelerle tatlandırılmış bir yulaf ezmesi yiyorsanız bu durumda hem işlenmiş gıdadan gerçek yulaftan alınacak yararlı mineral ve maddeleri çok daha az oranda alıyorsunuz hem de içindeki şeker olmak üzere ilave katkı maddelerinden vücudunuza yararı olmayan gıdalar sokuyorsunuz.

Diğer bir zararı ise yulafın aşırı derecede lif zengini bir ürün olması sebebiyle mide, bağırsak olmak üzere genel anlamda sindirim sistemine aşırı yük bindirebilmesi. Hatta yulaf ezmesi Canan Karatay’ın da son dönemde tüketilmesini tavsiye etmediği ürünler arasına girmiş bulunmakta. Karatay yulaf ezmesi için insanlardan çok atlar ve yük hayvanları için uygun diyor.

Yulaf Ezmesinin Faydaları Nelerdir? Nasıl Yenir Ne İşe Yarar? Tıklayın !

Yulaf Ezmesi Diyeti Nasıl Yapılır? Tıklayın !

Yulaf Ezmesinin Zararları Nelerdir? Tıklayın !

Yulaf Diyeti Nedir? Yulaf Ezmesi Diyeti Nasıl Yapılır? Tıklayın !