Yüzdeki istenmeyen tüyleri evde doğal bir maske ile temizleyebilirsiniz. Yüz tüylerini temizleyen leblebi tozu maskesi ile ince yüz derisindeki tüy ve kılları yok edebilirsiniz.

Yüz tüylerinden kurtulmak kadınların hassas olduğu bir konudur. Narin yüz derisinde tahriş ve sivilcelere neden olmadan ve tüylerde artış olmaması için nasıl bir yol izlenmesi gerekir. Yüzdeki tüyleriniz hormonal dengesizliklerden kaynaklı olarak kalın ve kıl görünümde ise evde uygulayacağınız doğal yöntemler yeterli olmayabilir. Bunun için cilt uzmanı eşliğinde en uygun tedaviye karar vermeniz gerekir. Yüzdeki kalın tüylerden kurtulmak için en etkili tedavi lazer epilasyon yöntemidir. İnce ve kalın köklü olmayan yüz tüylerini ise bitkisel yöntemler ile temizleyebilirsiniz.

yuz_tuylerini_temizleyen_leblebi_tozu_maskesi.jpg


Yüz Tüylerini Temizleyen Maske

Yarım çorba kaşığı süt kreması

2 yemek kaşığı leblebi tozu

1 çay kaşığı zerdeçal

1 çorba kaşığı süt

Hazırlanışı

Elinizdeki malzemeleri cam bir kabın içinde karıştırın. Ter ve makyajdan arındırılmış cildinize maske olarak uygulayın.

20 dakika bekledikten sonra yüz temizleme pedleri ile ovarak çıkarın. Maskeyi çıkarırken cildinize zarar vermemesi için dikkatli olun ve sert hareketlerden kaçının.

Yüzünüzde yoğun tüy varsa bu maskeyi haftada 2 ya da 3 defa tekrarlayabilirsiniz.

Yüz Tüylerinden Kurtulmak İçin

Tüy alma işlemlerinde cımbız ya da ağda gibi işlemleri kullanmayın. Cımbız tüylerin daha kalın ve gür bir şekilde çıkmasına neden olur. Ağda kullanmak ise ciltte erken kırışıklık oluşumuna zemin hazırlar.

Yüz kıllarınız son dönemde artış göstermeye başladıysa doktora danışmanızda fayda olacaktır. Artan yüz tüyleri hormonal dengesizlikler ve polikistik over sendromu habercisi olabilir.