Zeytin yaprağı zayıflatır mı? sorusu son dönemde kilo vermek isteyenlerin sıkça sorduğu bir sorudur. Zeytin yaprağı çayı ile zayıflama kürü tarifi ile yağ yakmak ve tok hissetmek mümkün mü?

Zeytin yaprağı meyvesi gibi binlerce yıldır şifa kaynağı olarak kullanılan bir bitkidir. Sağlık ve güzellik açısından sıkça kullanılan zeytin, zeytin yağı ve yaprağının her geçen gün yeni bir faydası keşfediliyor. Peki gerçekten zeytin yaprağı kilo verme ve yağ yakma konusunda ne kadar başarılıdır? Sizin için araştırdık.

zeytin_yapragi_kilo_verme.jpg


Zeytin Yaprağı Faydaları

Doğal antibiyotik özelliğe sahiptir. Solunum yolu enfeksiyonları, cilt hastalıkları, mantar gibi rahatsızlıkların tedavisinde destekleyici olarak kullanılır. Düzenli tüketilmesi gerekir. Kullandığınız zeytin yaprağının toz içermemesine ve organik olmasına dikkat edin. Üzerinde tarımsal ilaç barındırmayan yaprakları kullanın.

Zeytin Yaprağı Kilo Verdirir Mi?

Zeytin yaprağı kilo verme üzerinde etkilidir. Metabolizmayı hızlandırma etkisi ile yağ yakımını kolaylaştırma etkisine sahiptir. Kan şekerinin düzenlemesine yardımcı olur. Diyette oluşan ve diyet motivasyonunu düşüren açlıkve tatlı krizleri ile başa çıkabilmenizi kolaylaştırır. Diyet döneminizde zeytin yaprağı çayını kür olarak kullanabilirsiniz.

zeytin_yapragi_cayi_zayiflatir_mi.jpg


Zeytin Yaprağı Kürü

2 tatlı kaşığı kuru zeytin yaprağı

2 bardak su

2 ince dilim limon

Hazırlanışı

Kaynamakta olan suyun içine kuru zeytin yaprağını atın ve üzerine kapatın. Ocağın altını kapattıktan sonra 5 dakika demlenmesini bekleyin ve süzün.

Fincana aldığınız zeytin yaprağı çayının üzerine birkaç damla limon ekleyerek tüketin.

Zeytin yaprağı çayını 15 gün boyunca uygulayın. 5 gün ara verin ve tekrarlayın.

Bu kür zayıflama konusunda destekleyicidir ancak tek başına kullanıldığında hızlı kilo verdirme etkisi yoktur. Diyet ve düzenli egzersiz uygulamanız gerekir.