1 aylık evliyim esim beni terketti

esmacannn

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2014
150
26
31
biz cok kavgali bir nisanlilik gecirdik ama ailemin baskisiyla duzelir umuduyla atmadim yuzugu. simdi bir aylik evliyim esim evi terk etti. uc gun ince gorumcemin nisani vardi bende okul okudugum icin ders calisiyodum iglen evlerimiz karsilikli. kayinoederim aradi ve sen nasil erkenden gelmezsin simdiye kadar gelmezsen hic gelme dedi uzuldum k.pederimi cok sevdigim icin bu sertlgi beklemiyodum hemen ailemi aradim okul evlilik birlikte olunca cok hassaslastim. esimi aramis annem eve geldi sakinlestirdi sinra ben cikiyorum dedi megerse kapinin arkasina saklanmis bende annemi aradim iyiyim demek icin ama sinirim yatismamisti esim cikti ve cok kizdi cok buyuk kavga ettik nisana gitmedim o tek gitti kayinvalidem gelio bana bagirdi cagirdi nisandan oncede cunku. gitmemem hagaydi bunun farkindayim. ama esim gitmeden once o kadar agir sozler sarfettiki bu kiz geri gidecek istemiyorum on karida alirim falan diye. neyse gece eve gelmedi sabah geldi.brn gidiyorum dedim git dedi sinir krizi gecirdim. disari ciktim esim ailesini cagirdi zorla arabalarina bindirdi ciglik cigliga herkese rezil olduk.görürün evine dedi Kayinvalidem demedigini birakmadi yeni kari alicam ogluma falan sonra babami aradilar babam kizimin evine geri donun orada konusalim dedi gekdiler esim de geldi aileler kendi konularini birbirlerine karsi acto bagirmalar oldu esim istemiyorum senij ses tonun hala yuksek dedi sakinlestirmeye calistim camdan cikti kacti. babam buldu o gece sakinlesmem gerekiyot bir sure gelmicem eve demis. simdi annesiyle konusum oglum donmicekmis aradim. o ev cehennem diyor babasida getirmeye calismis istemiyotum demisailemi aradim. annem nasil dinucen el gun ne der kiz deilsin derler diyo babam desen o gun surekli karsi taraftan ozurler diledi benimde hatakarim vaf ama onlarinda var oldugu halde ben napcam kendimimi pöldüreyim caresizim evimde bekliyotum gelmiyor sakinlestirici haplar içiyorum boyna hamile olup olmadigimida bilmiyorum

Adam ilk aydan evi terketmis, on kari alirim gibi avam tabirler kullanan, evliligi "kari almak" olarak goren bir adam... bu evliligin geleceginden ne bekliyorsunuz ki?
Ne okuyorsunuz kacinci siniftasiniz? Bir an once meslek sahibi olup calismaya baslamalisiniz ne kendi ailenizle ne esinizin ailesiyle mutlu olamazsiniz. Ne munasebet kaynana gelip bagiriyor, kayinpeder kiziyor, yeni kari alirim laflari havada ucusuyor... nerden buldunuz bu terbiyesizleri?

Tek anladigim şey anne ve babanın kız değilsin çevre ne der cümleleriyle seni ayaklar altına alıp esinin gözünde yerlere sermeleri oldu.

doğru ya bizim Türk kültüründe elalem denilen topluluk daha önemli.

başka bi konuda Türk Kültürü diye bağıran hatunlar alın size en alasi!

hamile mi kamışsınız birde anlayamadımki yazınızdan hiç bişey.kız değilde ne demekmiş öyle evlendikten sonra kız mı kalıcaktınız birde.yazınızdan hiç bişy anlayamadığımdan yorumda yapıyorum ama k.valden başka birini alıcaksa oğluna ailen neden özür diliyor bu insanlardan cahillik hatsafada okulunuzu bitirin ayaklarınızın üzerinde durun ve sinir krizleri geçirmeyin artık.

Allah aşkına düzgün yazın şu yazıları. Zor sabrettim sonuna kadar.
Aileniz fazlasıyla bağnaz ve cahiller. Eşiniz o ev cehennem dediğine göre sizin daha ciddi sorunlarınızda var sanırım. Size nişanlıykende baskı yapmış aileniz nişanı atamamışsınız. Neyin kafası bu? Şimdi dahamı iyi olmuş sanki. İki mutsuz insan. Eşiniz tam bir erkek müsveddesi. Ailesini saymıyorum bile

Sende otur evde bu adami bekle emi..
Korunmaya falan kalkisma ha aman sakin..
Ztn saglikli evlilikte eslerin korunmasi gerek boyle bastan sorunlularda gerek yok!
Gelince ozur falanda dile...
Belki birinden vazgecer bidahakine 9 kari
almakla artislik yapar sana!

Bu kadar olay yasamisssin ailen elalemi mi dusunuyor?
Inan benim ablam da ilk evlendiginde esi boyleydi. Kaynanasi kötüydü. Rahmetli babam duyduğu gibi gitti aldi evde oturttu.
Kizimi baskalarina yem etmem, bosanacak dedi. Ki 19 yil oncesinden bahsediyorum.
Ablamin kaynanasi babamin korkusundan gelemiyordu, kapiya geliyorlardi babam Kovuyordu. Enistemi oldurecekti nerdeyse.
Sonra enistem duzeldi aradan zaman gecti ablam da duzeldigine inandi sukurler olsun o gun bugundur mutlu mesut yaşıyorlar.
Ama sizin ailenizin bu yaptigi varya seni hep kucultecek. Hic mutlu olamayacaksin uzgunum..
Bunlar islah olmaz.

Yazdıklarından anladığım kadarıyla çok fevri çok asabi ve sinirli bir yapın var.ufak bir olayı sen çok abartıp işin içine anneni babanı eşini karıştırmışsın.nişanlılıkta da böyle yapmışsan eşin artık bunalmış ve söylediği cümleleri de artık gerisini düşünmeden ediyor...hem gidecem diyorsun hem de eşin git dediğinde sinir krizi geçiriyorsun vs vs.ben seni hatalı buldum bu olayda hiç kusura bakma..ailen de seni hatalı bulmuşki böyle davranmış.hem ders çalışıyorum diyor hem korunmuyorsun hem problemli istenmeyen bir evlilik yapmışsın.yaşın küçük galiba.dengesiz kararlar almış ve dengesiz davranıyorsun

yazına tercüme gerek hiç bişey anlamadım.Anladığım tek şey"on karı alırım istemiyorum bunu" diyen bir eşle saniye aynı ortamda durmazdım ve tekmeyi basardım
sakinlestiriciye pek alisik degilim yazdiklarimi lontrol edemedim mecburen ailem ağızlarında gel diyo gonulleri demiyor esim istemiyor beni mesajlarima dahi cvp vermiyor toptan hayal kirikligi

Cahil insan davula benzer, sesi çok çıkar ama içi boştur.

Tam kayınvalide ve eşe ithafen yazılmış bu söz yani. oğluma yeni karı alıcam ne demek bu nasıl bi üsluptur. bu insanlar gerçekten gerçek mi? Annenizin de el alem ne der, kız değilsin lafına bir şey söyleyemiyorum. Eşiniz olacak o ''adam'' da evlenmeyi karpuz alışverişi sanmış yoklayıp yoklayıp kendine iyi bir ''karı'' bulacağını düşünüyor. Hey Allahım.

Hiç mi belli etmediler kendilerini nişanlılık döneminde diyeceğim ama yazmışsınız zaten sorunlu geçmiş. Bile bile lades denmiş ama şu saatten sonra nerden dönersen kãrdır. El alem laf edecek diye ömrünü bu garip insanların yanında heba etmemeni rica ediyorum senden insaniyet namına

Son düzenleme:
Tek anladigim şey anne ve babanın kız değilsin çevre ne der cümleleriyle seni ayaklar altına alıp esinin gözünde yerlere sermeleri oldu.

doğru ya bizim Türk kültüründe elalem denilen topluluk daha önemli.

başka bi konuda Türk Kültürü diye bağıran hatunlar alın size en alasi!

En çok kızın ailesine kızdım. Nasıl evlatlarını bu kadar ezdirirler. Yazıklar olsun...

sakinlestiriciye pek alisik degilim yazdiklarimi lontrol edemedim mecburen ailem ağızlarında gel diyo gonulleri demiyor esim istemiyor beni mesajlarima dahi cvp vermiyor toptan hayal kirikligi
alllah askına kelimeleri doğru yazıp yazmadığınızı kontrol edin bi. sonra gönderin.

Biraz sakinleşin önce.. Anlıyorum ailenizin tutumu, eşinizin ve ailesinin seviyesizlikleri karşısında sakin kalmak kolay değil ama mümkün.
Sakinliğinizi koruyamayınca ortalığı ayağa kaldırmışsınız.
Eşinize mesaj atmayın.

X