Cuma Zayıflama Yarışması 1. Takım

Çabuk acıkmaya neden olan yiyecekler; başlıca basit karbonhidrat ihtiva eden ve glisemik indeksi yüksek olan yiyecekler ise şeker, bal, reçel, tatlılar, muz, incir, üzüm, tatlı kavun, tatlı karpuz, patates, havuç, beyaz pirinç, beyaz un ve beyaz makarnadır.

Peki, bu yiyecekleri hiç tüketmeyecek miyiz?

Tabii ki yiyeceğiz ama şeker oranını düşürerek yiyeceğiz yani nasıl yiyeceğimizi bileceğiz. Örneğin; muzu yoğurtla, patatesi etle ve yoğutla karıştırarak yemek vücut için biyoyararlanımı daha iyi kılar ve bizi daha geç acıktırır. Ayrıca yemeğe limon katmak da glisemik indeksi düşürür.

Dr. Ayça Kaya

kizlar baska bi yerde daha okudum princ pilavi diyet icin kesinlikle yenmemesi gereken seyler arasindaymis
cok asiri sevmeme ragmen 1 haftadir yapmiyorum ben

birde bizim burda bayanlar gunde 2 defa sade turk kahvesi iciyorlarmis (turkiyede bir diyetisyen tavsiye etmis)
kac kisiden duydum aciktirmiyormus
bugun nette arastirdim aksine kahvenin icinde kafein oldugu icin daha cabuk aciktirir diyor
ve zayiflamaya yardim etmez diyor
cunku bi kac sefer denedim benide cok feci aciktiriyor .. ya bende yada bizim burdaki bacilarda bi anormallik var heralde

bi faydali bilgi daha :

Esmer pirinç: B Vitamini deposu olması sayesinde proteinleri, yağları parçalıyor, hazmı kolaylaştırıyor.

Greyfurt: Metabolizmayı hızlandırıyor, vücut direncini artırıyor.

Kırmızı üzüm: Dolaşım sistemini temizliyor. İçerdiği lif, vitamin ve mineraller sayesine kolesterolün düşmesine yardımcı oluyor.

Salatalık: Lif zengini olması sayesinde tokluk hissi veriyor. Ayrıca sağlıklı bir su deposu.

Nar: Hormonları dengeliyor. Bu sayede kilonuzu kontrol etmeniz daha kolaylaşıyor. Ayrıca güçlü bir antioksidan.

Adzuki fasulyesi: (Küçük kırmızı fasulye) Fasulyeler arasında en az yağ oranına sahip. Vücutta daha fazla suyu tutuyor.

Brokoli: Lif ve C vitamini deposu. Ayrıca kilo vermeye yarayan kalsiyum içeriyor. Karaciğere iyi geliyor. Hazma yardımcı oluyor.

Elma: Hafif tatlı, bağırsakları harekete geçiriyor.

Kiraz: Yumuşak bir müshil etkisi yapıyor ve kilo kaybına neden oluyor.

Yulaf: Tok ve şişkinlik hissi veriyor. Bir kase lapası vücutta üç kase su tutmayı sağlıyor.

..................................................

kizlar su yulafi bi turlu bulamadim fransada
simdi doktora cikiyorum ben oglumun kontrolu var sonrada alisverise gidiyorum
su 10 faydali besinden bulabildigimi alacagim
aksamada brokoli yapicam

ben gelesiye bekleyin ha dunki gibi erkenden kaybolmayin

valla ben nejat işlerden resmen nefret edityorum hiç sevmiyorum o adamı ama çalgı çengiyi merak ettim izlicemm

stepperda 550 adım attım...

afferin sana potişini kaldırıp spor yapmıssın

kızlar beni tebrik edin lütfen gözümün önünde herkessssss bugün börek kek pasta kısır mercimek köfte vs ne varsa yedi yemedim hiçççççç hayır diyetteyim dedim çay içtimm

sağol tatlım.ben de arteliyodum benim de 18 ay oldu
amannnnn sakın uzak durun bööle şeylerden canım .bençok karşıyım hapa falan.
ben de taktırayım diyorum hap çok iştah açıyo... ama korkuyom kayar da hamile kalırım diye...:18:
bakalım bu ay cesasret edebilirsem taktırcam sanırım...
canım 1 ay hap kullandım ve alt üst oldum.sinir küpü oldum hergün midem bulandı hamile gibi.ve hergün iççamaşırım kirlendi.canıma tak etti yattım masaya
bende korkuyom yaww...hiç cesaret edepite taktıramam benn
tatlım hiç korkacak bişey yok.ben ki asla diyodum korkudan zangır zangır titriyodum ama hiç acımıyo bile.
hee açtım canım yaa herkes şikayet ediyodu...

ayy ben istesem de bırakamam ki hapı bana kitle için vermişti dr...
unutmuşum şimdi aklıma geldi..
o zaman hapa devammmm
teşekkür ederimmmmmm
darısı başımaaaaaa
öslemezmiyim kızzzzz gel de muhabbet edekkk azzz..
selamlar millet nabersiniz.kilolar ne alemde

sorma canım yaaaaa.adetim şuan göbek çıktı resmen.tartılmıyorum canım sıkılıyo.cumaya artıkın.

slmm kızlarr geçmişi okuyum da ööle slm vereyim dedim.yeni geldim eve bu gün yemek derdim yok.öğle yeteri kadar tıkındım dövün beniiiiiiiiönce annemlerde sonra arkadaşta akşam yemeği yok o yüzdennnn.

yaw kızlar şu an krize girmiş gibiyemek yiyorum biri beni durdursun yoksa cumaya fena olcak herşeyy offff

innuk bak geliyorum yanina cik cabuk mutfaktan

çok moralim bozuk kızımın öğretmenlerinden biri okuldan ayrılıyormuş...

ay canim ya uzulme belki daha iyi bi ogretmen gelir

kızlar beni tebrik edin lütfen gözümün önünde herkessssss bugün börek kek pasta kısır mercimek köfte vs ne varsa yedi yemedim hiçççççç hayır diyetteyim dedim çay içtimm

tebrikler tebrikler tebrikler canim supersin gercekten oyle bir ortamda kendini tutabilmek cok cok zor

ohhhhh biz olelim acliktan hanimlar anneciklerinde hupletsin mamalari bir kedim bile yok

doktordan yeni geldim bende aksam yemegimi hazirliycam kizlar
bol dometesli cok az zeytinyagli kabak yemegimi yapicam ..

kizlar tarifini veriyim deneyin super oluyor

kabak (diyet ) yemegi

2 kabak
1 tane buyuk sogan
3veya 4 domates
1 tatli kasigi zeytin yagi
birazcik tuz
ve dilkediginiz kadar yogurt

soganlari halka halka dogruyoruz
zeytinyagla yagladigimiz tencerenin en dibine diziyoruz
soganlari hic karistirmiyoruz
cunku alti kisik bi sekilde kavruyoruz soganlarimizi
sonra kucuk kucuk dogradigimiz kabaklari soganlarin uzerine yayiyoruz
en ustetede kucuk kucuk dogradigimiz domatesleri diziyoruz ve hic karistirmadan kapagi kapatiyoruz
su eklemiyoruz domatesin suyuyla ve kabagin kendi suyuyla pisiyor
daha sonrada uzerine yogurt dokup uzerinede kirmizi biber serpip hupletebilirsiniz

menümüde paylasayım bugün pek ara öğün yapamadım amaa olsunn

sabah: 2 dilim tam buğday ekmeğiyle hazırladığım peynirli tost
ara:yok (işim çoktu bilg basından kalkamadım işyerinde)
öğle:1 dilim ekmek 1 kk peynir
ara:3 adet kuru kayısı+çeyrek dilim karpuz
akşam:2 dilim tam buğday ekmeği+menemen
ara:1 adet şeftali(daha yemedim 9 gibi yerim)

bugün heralde ancak 2 lt suya tamamlarım işte vakit bulup su bile içemedimm ayrıca sabah 1 saat yürüyüşümüde yaptımm

ellerine sağlık canım eminim süper olmusdur ama ne olursa olsun kabak yiyemiyorum ya ağzımda büyüyor yutamıyorummm

bende akşam ki menümü yazayım;

1 tabak yayla çorbası
1 tabak barbunya
1 dilim denge ekmek
salata

az önce 4-5 fındık yedim, şimdi leslie ile 3 mil yürüyüp biraz da meyve yedimmi tamamdır bu iş.

slm kızlar ben geldim :))
mai cim dün hiç giremedim malum işlerim yoğun demiştim dün sabah erken den dükkana gittim müşterim vardı eve de gece saat 11 e geliyordu geldim ne yemek yedim ne bişey çalış öalış canım çıktı burayada giremedim menüm için yazcak bişeyim de yok doğru dürüst bişey deyiyemedim kahvaltı bile yapamadım gece geldikten sonra brşeyler yedim ne buşduysam o yüzden yazmıyorum yediklerimi bugünkü menümüde birazdan yazaıcam umarım benden puan kırmassın

sabah:
2 dilim kızarmış ekmek üzerine zeytin ezmesi ve az peynir

ara:
yeşil çay kuşburnu çayı

öğlen:
yok

ara:
yeşil çay kuşburnu çayı

akşam:
4 yemek kaşığı pilav üzerine 1 kepçe bezelye onunda hepsini yiyemedim

ara:
bol kiraz

spor yok
su anca 1 lt falan içebilmişimdir halada içmeye çalışıyorum
form çay şu anda içiyorum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…