10 araştırma şirketinden referandum anketi sonuçları

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
34.849
29.705
60
1- Adil Gür referandum anketi sonuçları

Son genel seçimleri çok yakın tahmin eden A&G araştırma şirketinin referandum anket sonuçlarına göre evet oyları yüzde
grey.gif


54 oldu. Adil Gür’ün anketine göre hayır oyları da yüzde 46 civarında. Adil Gür, “Evet oyu vereceklerin önemli bir bölümü, bunun sebebini “Erdoğan’a duyduğu güven” olarak, “Hayır” oyu verecekler ise “Erdoğan karşıtlığı” ile açıklıyor’ bilgisini verdi.


2- Andy-Ar referandum anketi sonuçları

Sosyal Araştırmalar Merkezi Andy-Ar’ın Genel Müdürü Faruk Acar, geçtiğimiz haftanın verilerinden yola çıkarak referandum anketine katılanların %45’inin evet, %41’inin ise hayır dediğini açıkladı. Oranların sürekli değişiklik gösterdiği anket sonuçlarına bakıldığında, hem evet hem de hayır diyenlerin oranında düşüş gözlemlediklerini açıklayan Acar, kararsızların oranının arttığını belirtti.

3- AKAM referandum anketi sonuçları

Referandumda ‘hayır’ çıkacağını iddia eden anketler sonuçlarından birini de Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi (AKAM) yayınladı. Bu ankete göre de Hayır oyları yüzde 57.6 ile önde görünüyor. AKAM’ın iddiasına göre evet oyları yüzde 42 civarında bulunuyor.
4- GENAR referandum anketi sonuçları

Genar’a göre referandumda ‘evet’ diyenlerin oranı yüzde 55. Hayır diyenlerin oranı yüzde 45. Ankete katılanlardan, AK Parti seçmeninin yüzde 96’sı, MHP seçmeninin yüzde 46’sı referandumda “evet” diyeceğini belirtirken, CHP seçmeninin yüzde 10’u, HDP seçmeninin de yüzde 4.5’i “evet” diyeceğini ifade etmesi dikkat çekiyor.

5- Gezici referandum anketi sonuçları

Gezici Araştırma’nın yaptığı son ankete göre “evet” diyenlerin oranı yüzde 43,7’yken, “hayır” diyenlerin oranı yüzde 45,7. Kararsızlar dağıtıldığında ise “evet”in oranı yüzde
grey.gif


48,9’a, “hayır” diyenlerin oranı yüzde 51,1’e çıkıyor.


6- Konsensus referandum anketi sonuçları

Konsensus şirketinin sitesinden verdiği referandum anket sonuçlarında Evet diyenlerin oranı yüzde 59, hayır diyenlerin oranı yüzde 41 olarak görülüyor.

7- MAK referandum anketi sonuçları

Ak Parti’ye yakınlığıyla bilinen MAK araştırma şirketinin anket sonuçlarına göre referandumda ‘Evet’ diyeceğini belirtenlerin oranı yüzde 13 olan kararsızların dağıtılmasıyla yüzde 59,77 olarak ortaya çıkıyor. Hayır diyenlerin oranı ise yüzde 40.23. “Referandumun sonucu ne olur?” sorusuna gençlerin yüzde 56’sı “Evet çıkar”, yüzde 31’i ise “Hayır çıkar” yanıtını veriyor.
8- Metropoll: Gençler sandığa giderse ‘Hayır’ güçlenir

Metropoll araştırma şirketinin Şubat ayı içinde yaptığı ve DW Türkçe ile paylaştığı son anket sonuçlarına göre, Türkiye genelinde katılım yüzde 83 civarında görünüyor. Eğer bu seviyede kalırsa ‘evet’ ve ‘hayır’ oylarının şansı eşit. Türkiye genelinde sandığa gitmeme oranı yüzde 18 iken 18-24 yaş arasında bu oran yüzde 46’ya çıkıyor. Anketlerde genç seçmenlere sorulan “Referandumun sonucu ne olur?” sorusuna katılımcıların yüzde 56’sı “Evet çıkar”, yüzde 31’i ise “Hayır çıkar” yanıtını verdi. Metropoll sonuç paylaşmadı.
9- Optimar referandum anketi sonuçları

Ak Parti’ye yakınlığıyla bilinen Optimar araştırma şirketinin 26 ilde 3 Ocak – 10 Ocak 2017 tarihleri arasında, 2043 kişi ile yüz yüze görüşülerek yaptığı ankete göre evet yüzde 53,6, hayır ise yüzde 46,4 oldu.

10- Themis referandum anketi sonuçları

THEMİS Araştırma A.Ş. tarafından 21.YY Türkiye Enstitüsü için referandum araştırması yapıldı. 10-18 Şubat tarihlerini kapsayan son ankete göre; kararsızlar dağıtıldığında Hayır yüzde 57.6, Evet ise yüzde 42.4 olarak belirlendi.

Önemli not: Seçmen kütükleri 10 Mart 2017’de kesinleşecek ve 12 Mart’ta da seçmenlerin nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağı ilan edilecek. Seçmenler 16 Nisan Pazar günü saat 17.00’ye kadar oy kullanabilecekler. Seçmen kaydınızı sorgulamak için: secmen.ysk.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
http://www.mynet.com/haber/guncel/10-arastirma-sirketinden-referandum-anketi-sonuclari-2921475-1
 
Şu Hollanda krizi sonrası bi anket patlatsalarmış keşke.
 
X