böreğinin tarifini alalım canımcımMenüm
12
Soganli omlet
Peynir zeytin turp
1 kase yer fistigi ( aeben senin icinde yedim)
Acuka
18
3 dilim mercimekli pirasa böregi ( unsuz)
3 köfte
Salata
Su suan 1
Spor 45 dk yürüyüs
amin canım. bu arada annen nasıl canım, hem bedenen hem ruhen?Sağol canım benim o kadar iyisiniz ki Allah hepinizden razı olsundua en büyük iyilik Fulyacım daha ne yapacaksınız müminin mümine gıyabında ettiği dua kabul olurmuş birbirinin haberi olmadan edilen dua temiz ağızla edilmiş duaymış ve kabul olurmuş sizde dua ediyorsunuz anneme daha ne isterim Allahım sevdiklerinizi size bağışlasın
Malesef iyi değil bu sefer kemoterapi ağır geliyor sanki tansiyonunu yükseltti baygınlık yaşadı dün bütün gün hastanedeydi neyseki bugün daha iyiböreğinin tarifini alalım canımcım
amin canım. bu arada annen nasıl canım, hem bedenen hem ruhen?
Ellerine sağlık canım ben bu tarifi mercimek yerine havuçlu yspıyorum bide salça koymuyorum pırasalı havuçlu okarakda güzel oluyorMalzemeler
1 su bardağı yeşil mercimek
Yarım kg pırasa
1 adet soğan
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
3 adet büyük boy yumurta (küçükse 4 adet)
1 paket kabartma tozu ( ben karbonat koydum)
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Herkese merhabalarKıymalı börek tadında, sağlıklı ve çok besleyici bir alternatif. Denemenizi tavsiye ederim. Pişman olmazsınız
1 bardak yeşil mercimek yumuşayana kadar haşlanır.
Suyu iyice süzdürülür.
Derin bir tavada yemeklik doğranmış soğan 3-4 yemek kaşığı yağda sotelenir.
Pırasalar ince ince doğranıp soğanlara ilave edilir.
Tuz ve karabiber ve konup yumuşayana kadar kavrulur.
En son salça eklenip biraz daha kavrulduktan sonra ocaktan alınır.
Pırasalı harç ılındıktan sonra mercimekle karıştırılır.
Ayrı bir kapta yumurta ve kabartma tozu iyice çırpılıp bu harca konur ve hepsi tekrar karıştırılır.
Hazır olan harç yağlı kağıt serili veya yağlanmış orta boy borcama aktarılır.
Isıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar
Bize suan havuc yasak canim ondan mütevellitEllerine sağlık canım ben bu tarifi mercimek yerine havuçlu yspıyorum bide salça koymuyorum pırasalı havuçlu okarakda güzel oluyor
Canim su iksiri deneseniz ya bisey kaybetmezsiniz ilaclarla etkilesimi yokmus zatenMalesef iyi değil bu sefer kemoterapi ağır geliyor sanki tansiyonunu yükseltti baygınlık yaşadı dün bütün gün hastanedeydi neyseki bugün daha iyi
eline sağlık. lezzetli oldu mu? güzele benziyor.Malzemeler
Yarım kg pırasa
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Herkese merhabalarKıymalı börek tadında, sağlıklı ve çok besleyici bir alternatif. Denemenizi tavsiye ederim. Pişman olmazsınız
Suyu iyice süzdürülür.
Ayrı bir kapta yumurta ve kabartma tozu iyice çırpılıp bu harca konur ve hepsi tekrar karıştırılır.
hımmm kemoterapi ağır bir tedavi. Allah yardımcısı olsun.Malesef iyi değil bu sefer kemoterapi ağır geliyor sanki tansiyonunu yükseltti baygınlık yaşadı dün bütün gün hastanedeydi neyseki bugün daha iyi
Hmmmm anladım canımBize suan havuc yasak canim ondan mütevellit
Suyu bol bol içiriyorum canım ama iksir dediğin sabah aç karnına su içilmesi değilmi bunuda söylerim içebilirde neden olmasınCanim su iksiri deneseniz ya bisey kaybetmezsiniz ilaclarla etkilesimi yokmus zaten
Amin canım sağolasıneline sağlık. lezzetli oldu mu? güzele benziyor.
hımmm kemoterapi ağır bir tedavi. Allah yardımcısı olsun.
Yok saram iksir apanın hastalıklar için ürettiği bir ürün. Annen için.Hmmmm anladım canım
Suyu bol bol içiriyorum canım ama iksir dediğin sabah aç karnına su içilmesi değilmi bunuda söylerim içebilirde neden olmasın
Amin canım sağolasın
Yok canım.ahmet apanin hazirladigi bitkisel takviyeHmmmm anladım canım
Suyu bol bol içiriyorum canım ama iksir dediğin sabah aç karnına su içilmesi değilmi bunuda söylerim içebilirde neden olmasın
Amin canım sağolasın
Ayy bilirim bizim cimcime de bende kalınca uyku yok oluyor ayagını başını toplamaktan üstünü örtmekten bu hafta da benimki bendd uyucak annesi gececi banada uyku yokEvet ağzımı bi vurdum, çekemedim
Hiç oturmadım aebenim, gecede uyumadım, ortancanın kafası benim, ayakları eşimin sırtında yattım, sabaha kadar onu düzeltmekle uğraştım.
Rabbim şifa versin canım benim sabır versin geçecek inşallah kemoterapi süresi zor bir süreç Allah sanada güç kuvvet versin inşallahEvet canım çok haklısın da ne bileyim işte o kadar zor zamanlardan geçiyorum ki Rabbim kimseyi sevdikleriyle hele ki annesiyle imtihan etmesin bunada şükür deyip sabrediyorum haşa isyan etmem asla ben evladımı kaybettiğimde bile isyan etmedim kafayı yemediysem bundada bir kolaylık bir şifa verecektir Rabbim
Sendemi hızlı yiyorsun bende sanki önümden alacaklar gibi yerim herkesten geç oturur herkesten önce kalkarım cok yanlış yapıyoruz ama alışkanlık iştehızlı yiyorum. tam öğütülmeden yiyince de midede rahatsız ediyor.
Sorna ya bi öğrenemedim yavas yemegi doyduktan sonra aklima geliyorhızlı yiyorum. tam öğütülmeden yiyince de midede rahatsız ediyor.
Bende havuçlu yapayordum ama denicem bunu güzel olurMalzemeler
Yarım kg pırasa
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Suyu iyice süzdürülür.
Amin canım sağolasınAyy bilirim bizim cimcime de bende kalınca uyku yok oluyor ayagını başını toplamaktan üstünü örtmekten bu hafta da benimki bendd uyucak annesi gececi banada uyku yok
Rabbim şifa versin canım benim sabır versin geçecek inşallah kemoterapi süresi zor bir süreç Allah sanada güç kuvvet versin inşallahmoralinizi yüksek tutun tez zamanda güzel haberlerini bekliyoruz
Sendemi hızlı yiyorsun bende sanki önümden alacaklar gibi yerim herkesten geç oturur herkesten önce kalkarım cok yanlış yapıyoruz ama alışkanlık işte
Hmmm duymamıştım bunu araştırayım canımYok saram iksir apanın hastalıklar için ürettiği bir ürün. Annen için.
Çok metediyorlar deneyin bencede
Araştırayım canım kürün adı ne pekiYok canım.ahmet apanin hazirladigi bitkisel takviye
Apacılar bilir ben pek bilmiyorum nerden temin edilecegini. Ama baya duydum.Hmmm duymamıştım bunu araştırayım canım
Araştırayım canım kürün adı ne peki
Ben de senden aynı enerjiyi aldım, duygularımız karşılıklı yani..Aslında yazmaya gelmiştim.
Önceki yazını görmeseydim keşke..
Keşke bunu da hiç yazmasaydın..
Senin hitap şeklin ve üslubun bana ağır geldi.
'Enerjik kişisi' falan dediğinde kırılmıştım sana. Ama hiç bir şey demedim.
O günüm bunu düşünerek geçti çünkü seni tanımıyorum.
Şaka ile dedimya emojileri bol kullan anlayayım seni.
Yazarken kızıyor musun, gülüyor musun, dalga mı geçiyorsun yoksa dışlıyor musun hiç anlayamadım !!!
Dünde geldiğimde 'enerjik insan evladı' demişsin.
O kadar samimi de değiliz ki, anlamadım küçümsüyor musun beni yoksa dışlıyor musun, üslubun hep böyleyse bile seni tanımıyorum ki hiç.
Ve ben bunu hiç mevzu etmedim, akışına bırakmıştım.
Bu mesajı yazmasaydın bunları da yazmayacaktım hiç. Hatta ayrılsamda arada buraya sohbete gelecektim.
Takıma sonradan gelip yeni katılan ben olduğum içinde huzursuzluk olmadan gitmek istedim. Dedimya uslubun bana ağır geldi, hep gülüp geçemeyebilirim ve ters bir şey yazar da kırarsam diye çıktım takımdan. Ne seni ne de kendimi değiştiremem.
Oysa burada bazı arkadaşları gerçekten sevmiştim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?