Arkadaşlar merhaba, ben Merve.
20 yaşındayım, üniversite öğrencisiyim.
Geçen ay serüvenime 107 kilo ile başladım, yarın tartıda kaç çıkacağım merak ediyorum. Artık baştan aşağı siyah giyinmekten, yaz sıcağında bile uzun kollu ceket veya tişört giymekten, giydiğimi yakıştıramamaktan, aynalardan kaçmaktan çok yoruldum.
Her kızın bayılarak yaptığı alışveriş, benim için işkence. Hiçbir aldığım giysiyi orada denemem, güzel bulduğum kıyafetleri açık renk veya kısa diye alamam, çünkü olduğumdan kilolu gösteriyor. Kilom ayaklarıma biniyor diye topuklu ayakkabı giyemez oldum, hatta kilomdan dolayı dengemi kuramamıştım düşüp ayağımı kırdım. Kan verirken bile bu kilo karşıma çıkıyor.
Kişisel bakımımı ihmal ediyorum, bir sürü makyaj malzemem var ama kiloluyum yakışmıyor diye elimi sürmüyorum. Bir flörtüm, beğenenenim de olmuyor, her türlü özgüvenim yerlerde maalesef. Her kız 17,18 ve 19. yaşlarını güzel güzel tatillerde bikini giyerek geçirdi, ben en son bikiniyi 12 yaşında giymiştim. Yiyerek kendimi bu halde getirdim, vücuduma, psikolojime ve iç organlarıma kötülük ettim.
Sizin de yardımınızla bu kötülüğe bir son vermek istiyorum. Yerlerde sürünen özgüvenime el verip kaldırmama yardım etmenizi, bana bir el uzatmanızı istiyorum.
1.70 boyum, herkes ''Ne güzel boyun posun var, yüzün bebek gibi, bir zayıflasan ne güzel olacaksın her giydiğin yakışır,'' diyor. Ben de kendime giydiğimi yakıştırmak istiyorum, bir yokuş çıkınca ciğerlerim patlar gibi nefes nefese kalmak, su gibi terlemek istemiyorum.
İnşallah tüm denemelerim içinde bu son olur, bu sefer 60 kiloya inebilirim.
Hoş geldin
İnanmak başarmanın yarısı
Sağlam sağlıklı bir programla umarım hedefine ulaşırsın
Bence doğru yerdesin
Ben buraya geldiğime çok memnunum
Hep motivasyon var
Daha yeniyim ama
Burada hedef arkadaşlarımın olması paylaşımlar bile faydalı oluyor