Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

Arkadaşlar merhaba, ben Merve.
20 yaşındayım, üniversite öğrencisiyim.
Geçen ay serüvenime 107 kilo ile başladım, yarın tartıda kaç çıkacağım merak ediyorum. Artık baştan aşağı siyah giyinmekten, yaz sıcağında bile uzun kollu ceket veya tişört giymekten, giydiğimi yakıştıramamaktan, aynalardan kaçmaktan çok yoruldum.
Her kızın bayılarak yaptığı alışveriş, benim için işkence. Hiçbir aldığım giysiyi orada denemem, güzel bulduğum kıyafetleri açık renk veya kısa diye alamam, çünkü olduğumdan kilolu gösteriyor. Kilom ayaklarıma biniyor diye topuklu ayakkabı giyemez oldum, hatta kilomdan dolayı dengemi kuramamıştım düşüp ayağımı kırdım. Kan verirken bile bu kilo karşıma çıkıyor.
Kişisel bakımımı ihmal ediyorum, bir sürü makyaj malzemem var ama kiloluyum yakışmıyor diye elimi sürmüyorum. Bir flörtüm, beğenenenim de olmuyor, her türlü özgüvenim yerlerde maalesef. Her kız 17,18 ve 19. yaşlarını güzel güzel tatillerde bikini giyerek geçirdi, ben en son bikiniyi 12 yaşında giymiştim. Yiyerek kendimi bu halde getirdim, vücuduma, psikolojime ve iç organlarıma kötülük ettim.
Sizin de yardımınızla bu kötülüğe bir son vermek istiyorum. Yerlerde sürünen özgüvenime el verip kaldırmama yardım etmenizi, bana bir el uzatmanızı istiyorum.
1.70 boyum, herkes ''Ne güzel boyun posun var, yüzün bebek gibi, bir zayıflasan ne güzel olacaksın her giydiğin yakışır,'' diyor. Ben de kendime giydiğimi yakıştırmak istiyorum, bir yokuş çıkınca ciğerlerim patlar gibi nefes nefese kalmak, su gibi terlemek istemiyorum.
İnşallah tüm denemelerim içinde bu son olur, bu sefer 60 kiloya inebilirim.

Hoş geldin
İnanmak başarmanın yarısı
Sağlam sağlıklı bir programla umarım hedefine ulaşırsın
Bence doğru yerdesin
Ben buraya geldiğime çok memnunum
Hep motivasyon var
Daha yeniyim ama
Burada hedef arkadaşlarımın olması paylaşımlar bile faydalı oluyor

Beraber o kilolardan kurtulucaz insaallahhh merak etme :KK19:
Geçen ay serüvenime 107 kilo ile başladım, yarın tartıda kaç çıkacağım merak ediyorum. Artık baştan aşağı siyah giyinmekten, yaz sıcağında bile uzun kollu ceket veya tişört giymekten, giydiğimi yakıştıramamaktan, aynalardan kaçmaktan çok yoruldum.
Her kızın bayılarak yaptığı alışveriş, benim için işkence. Hiçbir aldığım giysiyi orada denemem, güzel bulduğum kıyafetleri açık renk veya kısa diye alamam, çünkü olduğumdan kilolu gösteriyor. Kilom ayaklarıma biniyor diye topuklu ayakkabı giyemez oldum, hatta kilomdan dolayı dengemi kuramamıştım düşüp ayağımı kırdım. Kan verirken bile bu kilo karşıma çıkıyor.
Kişisel bakımımı ihmal ediyorum, bir sürü makyaj malzemem var ama kiloluyum yakışmıyor diye elimi sürmüyorum. Bir flörtüm, beğenenenim de olmuyor, her türlü özgüvenim yerlerde maalesef. Her kız 17,18 ve 19. yaşlarını güzel güzel tatillerde bikini giyerek geçirdi, ben en son bikiniyi 12 yaşında giymiştim. Yiyerek kendimi bu halde getirdim, vücuduma, psikolojime ve iç organlarıma kötülük ettim.
Sizin de yardımınızla bu kötülüğe bir son vermek istiyorum. Yerlerde sürünen özgüvenime el verip kaldırmama yardım etmenizi, bana bir el uzatmanızı istiyorum.
1.70 boyum, herkes ''Ne güzel boyun posun var, yüzün bebek gibi, bir zayıflasan ne güzel olacaksın her giydiğin yakışır,'' diyor. Ben de kendime giydiğimi yakıştırmak istiyorum, bir yokuş çıkınca ciğerlerim patlar gibi nefes nefese kalmak, su gibi terlemek istemiyorum.

Hoş geldin
İnanmak başarmanın yarısı
Sağlam sağlıklı bir programla umarım hedefine ulaşırsın
Bence doğru yerdesin
Ben buraya geldiğime çok memnunum
Hep motivasyon var
Daha yeniyim ama
Burada hedef arkadaşlarımın olması paylaşımlar bile faydalı oluyor

Beraber o kilolardan kurtulucaz insaallahhh merak etme :KK19:
Çok teşekkür ederim, motivasyonunuzu desteğinizi eksik etmeyin ben de istediğim gibi giyinebileyim :)
Umarım deneme sürecini başarıyla geçer takıma katılabilirim :)

Son düzenleme:
Selamlar herkeseee :KK52:ben bugun kendimi cok yorgun hissediyorum. Dun esim gorumcem pazara gittik. Gorumcem sag olsun her tezgahta durdu. 3-4 saat pazardaydik cok yoruldum. Aksamda arkadaslar geldi. Bende bugun pert haldeyim.:KK51:
Canım sen bugün güzel bi dinlen.. Benim de bugünün böyle geçti bebek doğduktan sonra ilk kez 3-4 saat dışardayız güzel ama cok yorucu kızımla problem çıkardı meğersem pisik olmuş hala sızlanı yor kuzu

Hoşgeldin canım

Bugün yediklerim
09.00 1 haşlanın yumurta,9-10 zeytin 3 dilim beyaz ekmek, 2kk peynir
Ara 20 tane kuru üzüm 1 elma
18.00 türlü tavuklu bi tabak 5-6 kaşık pilav
Kzmı susturayım devamı yazacağım kızlar.. off :(

Oyyy oyyy çok geçmiş olsun canim. Cani nasil yaniyordur kim bilir :( bugün daha iyiyim. Gündüz hic biyere cikmadim. Aksam 9 da çok sıkıldim 1 saat bi kahve ictik hava aldik geldik esimle
Canım sen bugün güzel bi dinlen.. Benim de bugünün böyle geçti bebek doğduktan sonra ilk kez 3-4 saat dışardayız güzel ama cok yorucu kızımla problem çıkardı meğersem pisik olmuş hala sızlanı yor kuzu

Oyyy oyyy çok geçmiş olsun canim. Cani nasil yaniyordur kim bilir :KK43: bugün daha iyiyim. Gündüz hic biyere cikmadim. Aksam 9 da çok sıkıldim 1 saat bi kahve ictik hava aldik geldik esimle
Çok ıslak mendil anında pişik yapıyor dışarda olunca artık mecbur kalıyorum :( iyi yapmışsın canım akşam havası da almışsın güzel olmuş.. inşallah senin doğacak bebeşın huzurlu, sağlıklı sıhhatli bi bebek olur :)

Aminnn teyzesiii çok sağol :)
Çok ıslak mendil anında pişik yapıyor dışarda olunca artık mecbur kalıyorum :KK43: iyi yapmışsın canım akşam havası da almışsın güzel olmuş.. inşallah senin doğacak bebeşın huzurlu, sağlıklı sıhhatli bi bebek olur :)

Bugün yediklerim
09.00 1 haşlanın yumurta,9-10 zeytin 3 dilim beyaz ekmek, 2kk peynir
Ara 20 tane kuru üzüm 1 elma
18.00 türlü tavuklu bi tabak 5-6 kaşık pilav
Kzmı susturayım devamı yazacağım kızlar.. off :KK43:
Akşam birde 1 bardak ayran içtim belki bir bardak süt içerim uyumadan buğünlük bukadar başka yemem spor 1 saatlik yürüyüş şu 2 litre kadar uyumadan 3 bardak içerim

Hepinize sıcak karşılamanız için teşekkürler :)

Saatler önce, dolaptaki taze fasulyem çok şüpheli koktuğundan ve makalem acil olduğundan çavdarlı yulaflı ekmeğe peynir ve sebze koyarak bir sandviç yedim, yanına da hindi göğüs füme doğrayıp bir salata yedim :) Günü böyle tamamlıyorum:

1 avuç sütlü yulaf
Yarım kase meyveli yoğurt
1 bardak Nescafe (Süt, süt tozu veya şeker yok)
1 orta boy sebzeli sandviç
1 büyük kase salata

Hepinize sıcak karşılamanız için teşekkürler :)

Saatler önce, dolaptaki taze fasulyem çok şüpheli koktuğundan ve makalem acil olduğundan çavdarlı yulaflı ekmeğe peynir ve sebze koyarak bir sandviç yedim, yanına da hindi göğüs füme doğrayıp bir salata yedim :) Günü böyle tamamlıyorum:

1 avuç sütlü yulaf
Yarım kase meyveli yoğurt
1 bardak Nescafe (Süt, süt tozu veya şeker yok)
1 orta boy sebzeli sandviç
1 büyük kase salata

Bence yemek saatlerini ve ara öğün saatlerini belirlemelisin. Karbonhidrat protein yağ alımını dengelersen sağlıklı beslenirsin.
Mesela menünde çok az protein var bana göre.
Bana çok az geldi yediklerin.

Bence yemek saatlerini ve ara öğün saatlerini belirlemelisin. Karbonhidrat protein yağ alımını dengelersen sağlıklı beslenirsin.
Mesela menünde çok az protein var bana göre.
Bana çok az geldi yediklerin.
Bugün hiç yemek yapabilecek alet edavatım yoktu müsait, ve makaleleri son güne bıraktığım için çok yoğundum. Normalde proteini karbonhidratı sayarak porsiyonlu yerim düzenli olarak.
Ara öğünlerim normalde hep var ama evde onlar da bitti dün.

Back
X