10 yilim dugune 10gun kala bitti...

dobra oldugum kisimlar evet karsi tarafda hos gorulmeyebilir fakat ben kimsenin ailesinide kimseye dirdir felan etmedim. ama sunuda biliyorum bir erkege hicbisekilde iyi veya kotu ailesi hakkinda konusmamaliydm. ben gordugum seyler olunca dilimi tutamiyordum. her ne olursa olsun yinede bana anlattigi ozel konulari etrafa acmadim anlatmadim. benim dedigim herseyide ailesine anlatmasi normalmi sizce?

nisanlanmadan once anlattiginiz o yapmis oldugunuz cok buyuk hatayi 10 yil icerisinde mi yaptiniz yoksa oncesinde yapipta 10 yil boyunca mi sakladiniz

Bir cok sorunlarımız vardı diye yazan sensin oysa bir tek sorun bile olması ilişkilerde çok bile ... onun için kendini üzme bunları başından düşünülüp sonra kararınızı verseydiniz.
Daha iyi olurdu 10 sene ... .neyi neden niçin bekledin sabır etttin deymediğini işte gördün
İnşallah ondan daha hayırlısını Rabbim çıkartır karşına
unutma her Şerrde bi hayır vardır ...

siddet uyguluo son 4 yil icinde

gozun doymuo dedi herkese yetisemiyorum vs vs

Ustelk nisanlnmadan once soylediklermi sanrm babasina anlatmiski

eskileri konu yapip yuzume vurdu

Zorunuza gitme hissiyatınızı anlıyorum ama şunlara bakacak olursak hayırlısı olmuş hakkınızda.
10 sene çook uzun, zor olacaktır ama bence siz evlendiğinizde de mutsuz olacakmışsınız gibi. Bir de heralde kv ile kalacaktınız?
Belki çok daha iyi birine denk gelecek ileride iyi ki diyeceksiniz.

O da doğru değil. Bence doğrusu ayrılmanız olmuş ya ileride daha büyük görüş ayrılıkları yaşayabilir, daha çok üzülebilirdiniz.

Amaan takildigin bu mu diyeceksin ama yaptim ettim yerine yapdim etdim yazinca okuyasim gelmedi konuyu. Lutfen duzgun Turkce konusup/yazalim. Ben demiyorum ki super duzgunum ancak bu tarz hatalar da yapmayalim artik. Allah kolayliklar versin demek ki oglan seni haketmiyormus diyorum okudugum yere kadar degerlendirirsem..

Nice 10 yıllık ilişkiler bitip yenileri çok daha hayırla başlıyor. Korkmayın bu kadar. Giden gitmiş. Bahsettiğiniz konular da zaten evliliğe giden yolda ayrılık sebebi. Evlenmek üzereyken ayrilanlar benzer sebepler ile ayrılıyor. Tabii ki üzücü. Ama ben ektim başkası bicecek gibi söylemleri kafandan at. Kaybın var ok ama olduğundan daha değerli görme.

Benim üniversitede erkek bir arkadaşım sevgilisinden ayrılmıştı. Neyse bu çok kötü çok mutsuz. Hiç konuşmuyor gözleri dolu dolu. Ben de konuşturmaya çalışıyorum rahatlasın istiyorum vs. Bana dedikı hiç konuşturma beni ben unutmaya çalışıyorum. Konuştukça hatırladıkça unutamam dedi. Anam dedim ne kadar haklı. Biz kızlar 3 aylık ilişkinin 6 ay acısını çekiyoruz böyle konuşa konuşa düşüne düşüne demiştik.

Neyse kıssadan hisse şimdi çok yeni düşünme etme vs diyemem ama konuyu sürekli gündem de tutma. Şu 1 hafta 10 gün çok stresli mutsuz olursun falan ama sonra yas tut geçsin gitsin izin ver. Çık gez alışveriş yap spora git. Sinemaya git. Kafanı dağıt hayat güzel, sen de tadını çıkarmaya başla. Zaten problemli ilişkileri en başında sürdürme. Bu arada bir kaç yıl sonra evlendiğinde iyiki bu adam benim kocam olmuş iyiki nişan atılmış diyeceksin unutma. O zaman kimin kimi biçtiği umrumda bile olmaz.

ya nişanlısının söylediklerini ailesine taşıyan hatta mesajlaşmalarınızı bile gösteren adamdan ne hayır gelir, demekki 10 sene bunu yapmış bu, zaten sana bağlı değilmişki, insan sevgilisiyle mesajlarını ailesine gösterir mi yaw
ayrıca kendini suçlayıp durma iyi ya da kötü konuşmıcaktım diye, elbet ailesinin bi hatası yanlışı varsa tatlı dille söylenir ama mesela ailesinin koltuk takımı almaması asla bir hata değildir
adam zaten sana 4 kere şiddet uygulamış evlenince bu sıklaşırdı muhtemelen
ben senin emeğimi başkası yicek serzenişini anlıyorum, öyle bişey yaşamamış olmama rağmen ama bu düşüncelerin sana bi faydası yok
bence biriktirdiğin parayla uzun bi tatile çık, hatta yurtdışı tatiline, insan ancak o zaman kendine reset atabiliyor
bence herşeyin temelinde 15 yaşında flört etmeye başlaman yatıyor, zaten ikinizde çocukmuşsunuz, şimdi 25 yaşındasın, emin ol edindiğin deneyimlerle çok daha iyi bir evlilik yaparsın
ama bu defa adam etme kimseyi zaten adam olmuşunu bul
umarım herşey güzel gider önündeki uzun yıllarda....

Oturup iki rekat şükür namazı kılmalısın.
Emin ol hayırlısı böyle.
Ha şimdi sen hayrını göremiyorsun ama göreceksin.
Biraz zaman alacak illa ki.
Sana daha nişanlıyken şiddet uygulayan adam evlenince ne yapmaz?
Daha nişanlıyken her haltı ailesine anlatan adam evlenince anlatmaz mı?
Her neyse yaptığın hata bunu her seferinde yüzüne vurmaz mıydı?
9 sene mi vermiştim bende.
Askerlik, okul, iş hepsini bekledim.
İlmek ilmek dokudum.
Meğer çocukluğun verdiği bir heves alışkanlıkmış.
O zamanlar tamam dediğin şeyleri kaldıramıyorsun artık.
Ve bak zamanı geldi iyi ki dedim, iyi ki o adamla evlenmemişim.
Ve iyi ki eşim çıkmış karşıma.
evet 10 yıl çok uzun bir süre, yaşanmışlıklar,alışkanlıklar vs.
Ama karşına çıkacak insanı daha iyi değerlendirmene sebep oluyor, daha çok kıymet biliyorsun.
Düşünüyorum da eğer salak gibi onunla evlenseydim şuan böyle bir hayatım olmayacaktı.
Ayrıldığımızda ne ağladım ne üzüldüm.
Sabahlara kadar dua ettim Allahım aklımdan, fikrimden,düşüncelerimden,kalbimden al onu dedim.
Başkasını sevemem, yapamam, alışamam dedim.
Ve hamd olsun şuan huzurlu ve mutlu bir evliliğim var.
O zamanlar göremediğim hayrı görüyorum artık.
Sadece sabret.

Tez zamanda bütün sıkıntılarınızdan kurtulursunuz inşallah

Çok üzüldüm E elfida90
Hakkında hayırlısı buymuş.
10 yıl uzun bir süre ve yıpranmışsınız belli ki ...
Ama kesin olarak ayrılma sebebiniz neye dayanıyor anlayamadım...

geçmişimi hatırlamayı hiç sevmiyorum ama açtığın konuda yaşadıklarım geldi aklıma.benimde 10 yıla yakın beraberliğim olmuştu,1 bçuk sene nişanlılık düğüne 20 gün kala ayrılık.
neler yaşadığımı anlatamam.doktorlara bile beni öldürün diye yalvardığımı bilirim.geceleri sabaha kadar ağlayıp sabah hiç bişey yokmuş gibi işe gitmeler.üstelik benim bi suçum yoktu ama en ağır bedeli ben ödedim.
tabi çok zor bir süreç.ama bilseydim o zaman karşıma eşim gibi biri çıkacak ,ben yeniden aşık olacağım, onla olduğumdan daha mutlu olacağım inan hiç üzülmezdim.eminim senin karşına da böyle güzellikler çıkacak.
Allah o kadar büyükki.kimsenin yaptığı kimsenin yanına kalmıyor.vicdanın rahatsa boşver üzülme.sınav dünyası bu.sınavını ver alnının akıyla çık.geride kalanlar düşünsün..

Rabbimin senin için daha iyi bir planı vardır üzülme.. Hep böyle olur, bende de durum buydu. 9 yıla yakın ilişkim ailesi yüzünden bi türlü sonuca ulaşamadı. Kahroldum.. e ayrılık kolay değil. Evli gibi oluyosun bi yerde. Akabinde yeni ilişkiler falan filan. doğruyu bulana kadar bir geçiş yaşıyosun. Şu an evliyim ve çoookkk mutluyuz. İyi ki diyorum, iyi ki onunla evlenmemişiz..
Allaha sığın o yüzden, mutlak vardır bir bildiği.

Sana kendini şu an bu kadar kötü kötü hissettiren etraf ve süre. Herkese açıklama yapma gereği, insanların şaşkın soruları, emeklerinizin boşa gitmiş olduğunu hissetmen.. falan filan. düğün gününe kadar bu böyle ve katlanarak artar.. ama düğün günü de geçince bittiğine artık iliklerine kadar inanırsın ve hafızan unutman yönünde çalışmaya başlar. ve herşey zamanla yeni bir yüz giyer..Allah yardımcın olsun

burda yazılanlardan bi kaç tanesini okudum
bende şimdi nişanlıyım daha bir ay olmadı nişanlanalı
18 yaşındayken çocukluk aşkımla sözlendim
1 yıl askerden gelmesini bekledim
adamda küfürler hakaretler şiddet bitmiyordu
ailem bilmiyordu ama hissettiler mi nedir
annem bu çocuk seni mutlu edemez ayrıl ayrıl seni ona vermicem diye baskı yapıyordu
sonuç ne oldu
bu pislik beni dövdü
hemde niçin BEYAZ PANTOLON GİYDİM DİYE..
sonra ben bununla yine barıştım
sonra anneme telefonda kimsin sen lan diye bağırıp küfür etti
sonra annem çeyizlerin hepsini gitti onların kafasına fırlattı
ayrıldım ama ayrıldığım zaman elvbette bütün eşyalarım alınmıştı
ama allah bu yaşadıklarımdan sonra onun sevgisini içimden birden aldı..
şimdi çok daha iyi birisi karşıma çıktı
çok ama çok mutluyum
allahın bir bildiği gördüğü vardır diyorum
her şerde bir hayır vardır
birşey olmuyorsa ya daha iyisi olacağındandır, ya da gerçekten olmaması gerekiyordur.
not:bu öküzü mahkemeye verdim 24.01.2017 de davamız var.

evet ölüm acısı gibi gelir sana.Gençliğinin en güzel yıllarını yemiş.bu sana tekrar döner demedi deme.ama bu defa sen istermisin bu kadar hakarettten sonra.Aile kuzusu senin nişanlın.seni mutlu edemez.

bende 5 yıl birisiyle çıktım.bana nefes aldırmaz dı kıskançççç.bu öküz kendini benim kocam sanıp el bile kaldırdı bana .iyikide evlenmemişim onunla şükürler olsun.

Öncelikle evet çok travmatik bir durum,insan yaşarken o duygularla büyük yıkımlar yaşıyor birdaha hayatım asla düzene grmez diyorsunuz etraf çevre eş dost ne derse desin hayırlısı buymuş şöyle böyle diye ferahlatmaya çalışsa da inandırıcı gelmiyor o anki ruh haliyle ama inan bana biraz sancısını çektikten ve üzerinden zaman geçtikten sonra allah karşına o işin neden olmadığını anlaman için sebepler yaratıyor.onun izni olmadan yaprak kıpırdamaz bunu bilmek bile içini rahatlatmaya yetmeli bu hepimiz için böyle.seni yaratan seni senden daha çok seviyor emin ol ve senin için uygun olan yola doğru itiyor.şimdi canın haklı olarak çok acıyabilir ama o acı da allaha yönelip senin için hayırlısını dilemek dua etmekle hafifliyor inan.ve şöyle de birşey var her üzüntünün sonunda illaki bir mükafat yaşıyorsun bunu unutma.bir arkadaşm demişti birkeresinde bu kadar üzülmemizin en büyük sebebi hayırlısını dilemeyip kendi istediklerimizde inat etmemiz diye.çok da hak verdim yaşdklarmdan sonra ona.sen de öyle bir iş olmuyorsa bil ki olmaması gereken bizim görmediğimiz ama allahın gördüğü birşey yüzünden olmuyor.biraz teslimiyet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…