• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

11-12 aylık bebeği olanlar nolur bi bakın

miniminimom

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2025
615
478
18
gecen de yazmıştım kızım uykuya aşırı direniyor. normalde uzmanlar bu aylar 3.5 uyanıklık aralıgı olsun diyor ama buradaki anneler de biraz daha uyku aralıgını acmamı istemişti. ikisini de denedim yok. uyuyacagını anladıgı an basıyor yaygarayı susturana kadar canım cıkıyor cok yoruldum cok yıprandım nolur yardım edin. siz kaçta uyutuyosunuz uyku aralıgınız nedir ve en önemlisi nasıl uyutuyorsunuz ??

Oğlum 4 yaşında hala düzenli değil uykuları çok gece sabahladığımızı bilirim

bi çaresi olmalı ama ya cok zor iki taraf içinde :(
Yok malesef ben bulamadım ne denediysem olmadı doktor kontrolünde damla bile kullandım o bile fayda etmedi piskolojim bozulmuştu artık gece gündüz her uyku saati kabustu zor bela uyuturduk krizlerle 1 saat uyur uyanırdı sabaha kadar çığlık çığlığa ağlardı

gecen de yazmıştım kızım uykuya aşırı direniyor. normalde uzmanlar bu aylar 3.5 uyanıklık aralıgı olsun diyor ama buradaki anneler de biraz daha uyku aralıgını acmamı istemişti. ikisini de denedim yok. uyuyacagını anladıgı an basıyor yaygarayı susturana kadar canım cıkıyor cok yoruldum cok yıprandım nolur yardım edin. siz kaçta uyutuyosunuz uyku aralıgınız nedir ve en önemlisi nasıl uyutuyorsunuz ??
Ben o aylarda 3 3.5 saat aralıklarla uyuturdum emerek uyuyordu. 11 - 12 arası ve 3,5 4,5 arası uyurdu genelde akşamda en geç 9 da uyurdu tabi emerek uyuduğu için gece uyanmaları çoktu. Acaba sizinki tek uyku mu uyumak istiyor her bebek farklı bu kadar ağlaması çok tuhaf. Rutinlerinizi mi değiştirseniz belki yeterli gelmiyor olabilir.

Bir arkadaş uyumayan çocuk uyumuyor yazmış kesinlikle katılıyorum. Benim oğlum sabah 7 gibi kalkar 10.30 11 gibi uyur, bir sonraki uykusu ise 14.30 15.00 civarı olur bu rutini kendisi oluşturdu akşam genellikle 19.30-20.00 arası gece uykusuna geçer. Emdiği için geceleri ara ara uyanır onu çok dert etmiyorum açıkçası bir daha bu yaşlara dönmeyecek ben de minik bebeğimi emzirmeyeceğim çünkü. Direndiği geceler olmuyor mu elbette oluyor bazen 9da uyuduğu da oluyor 10da uyuduğu da o da tamamen ikinci uykudan saat kaçta uyandığı ile alakalı. 17.00 ve sonrası uyandı ise o akşam yandık kesin geç uyur mesela. Arkadaşımın bebeği öğlen sadece 1 saat uyuyarak hayatına devam ediyor ve akşam 9'da 10'da çok zor bir şekilde uykuya geçiyor henüz bir çözüm bulabilmiş değiliz bu duruma genel olarak 2 yaştan sonra düzeldiğini söylüyorlar

Ayrılık kaygsının zirve yaptığı zamanlar şuan benim de bebeğim 10 buçuk aylık uyumak istemiyor kesinlikle hep benle vakit geçirmek istiyor babasıyla da uyumuyor

Bir arkadaş uyumayan çocuk uyumuyor yazmış kesinlikle katılıyorum. Benim oğlum sabah 7 gibi kalkar 10.30 11 gibi uyur, bir sonraki uykusu ise 14.30 15.00 civarı olur bu rutini kendisi oluşturdu akşam genellikle 19.30-20.00 arası gece uykusuna geçer. Emdiği için geceleri ara ara uyanır onu çok dert etmiyorum açıkçası bir daha bu yaşlara dönmeyecek ben de minik bebeğimi emzirmeyeceğim çünkü. Direndiği geceler olmuyor mu elbette oluyor bazen 9da uyuduğu da oluyor 10da uyuduğu da o da tamamen ikinci uykudan saat kaçta uyandığı ile alakalı. 17.00 ve sonrası uyandı ise o akşam yandık kesin geç uyur mesela. Arkadaşımın bebeği öğlen sadece 1 saat uyuyarak hayatına devam ediyor ve akşam 9'da 10'da çok zor bir şekilde uykuya geçiyor henüz bir çözüm bulabilmiş değiliz bu duruma genel olarak 2 yaştan sonra düzeldiğini söylüyorlar
4 yaştayız hala gece kesintisiz uyuduğu çok nadir öğlen uykusu yok artık kreşe gidiyor bütün gün aktif sabah 8 de kalkar 9 gibi uykusu gelmeye başlar ama illa uyumucam diye diretir gecede uyanır çoğu zaman hala

Gece uykusu mu gündüz uykuları mı daha zor oluyor? Sabah kaçta kalkıyor akşam hangi saatte uyutuyorsunuz ?

4 yaştayız hala gece kesintisiz uyuduğu çok nadir öğlen uykusu yok artık kreşe gidiyor bütün gün aktif sabah 8 de kalkar 9 gibi uykusu gelmeye başlar ama illa uyumucam diye diretir gecede uyanır çoğu zaman hala
Bazı çocuklar çok aktif oluyor gerçekten enerjileri bitmek tükenmek bilmiyor arkadaşımın kızı da 4 yaşında aynı anlattığınız gibi, sadece yaz geldiğinde denize vs gittiklerinde pili bitiyor denizden dönerken bayılıyor. Burdan anladığım gerçekten çocuğu yoracak aktiviteler yapmak lazım sanırım

Baybay night var ,kızım çok geç yatıyordu bu damlayı aldık eczaneden 7 damla verince on onbeş dakikaya uyuyordu o şekilde erken uyutmaya alıştık.tavsiye ederim.oglum 11 aylık bu sıra dikkati çok dağıldığı için özellikle ablasının yaptığı hareketlerden uykuya gecemiyor.ninni dinletiyorum kucağımda meme verip pışpışlayarak gezerek uyutuyorum.

Bazı çocuklar çok aktif oluyor gerçekten enerjileri bitmek tükenmek bilmiyor arkadaşımın kızı da 4 yaşında aynı anlattığınız gibi, sadece yaz geldiğinde denize vs gittiklerinde pili bitiyor denizden dönerken bayılıyor. Burdan anladığım gerçekten çocuğu yoracak aktiviteler yapmak lazım sanırım
Evet tabiki ama yinede mizaç meselesi çocuğum ben uyku sevmiyorum diyor 🤭 bizde böyle kabul ettik artık onu 🤣

Evet tabiki ama yinede mizaç meselesi çocuğum ben uyku sevmiyorum diyor 🤭 bizde böyle kabul ettik artık onu 🤣
Kesinlikle doğru işte o yüzden uyumayan çocuk uyumuyor sözüne hak veriyorum şimdi anne babaya zor ama okul ve yetişkinlik döneminde böyle olursa bildiğiniz ödül gibi bir şey erkenden kalkar hazırlanır artık 🫠

uyku eğitmeniyle ayına göre belirlediği şekilde söyleyeyim.

7.30 uyanma (eğer 6dan sonra uyanırsa da gğne başlıyoruz ama 7.30da uyanmadıysa da uyandırıyorum)

11.30 ikl gündüz uykusu max 1 saat.

saar 15.00 son gündüz uykusu.

saat 16.dan sonra uykusu gelse de uyutmak yok.

19.30-20.00 gece uykusuna geciş.

benim oğlum gündüz uykusunu tek sefer ve 2 saat uyuyor ama. o yüzden ikinci uykuyu yapmıyoruz. yani gündüz uykusu max toplamda 2 saat olmalı.

bazı günler uykuya çok direndi ve gün boyu uyumadıysa aksam 18.30da gece uykusuna geciyoruz. ama benim oğlumda uykuya direnme yok. çok sık uyanma var maalesef. gece uykusuna kolay geciyor

Back
X