Sabah uyanma saatini belki bir tık daha geri çekebilirsiniz. Bir de diş çıkarıyorsa (benim de 11 aylık özellikle köpek dişleri bizi mahvetti geçtiğimiz hafta) o da etkiliyordur. Oğlum hep saat 7 gibi uyanırdı akşam da 19 30-20 00 gibi uyurdu. Geçen hafta dişten dolayı gece uykusu çok bölündü sabah 8 gibi kalkmaya başladı, gündüz uykuları ileri kaydı bu sefer gece zorlaştı. Bu hafta eski düzene dönünce düzeldi. Yani benim tecrübem sabah güne erken başlamak (en geç 07 30), uyanıklık penceresini takip etmek (bizim şu an ilk uyku için 2.5-3 sa ikinci uyku için 3-3.5 saat), uykularını loş ortamda yaptırmak, akşam uyumadan önceki saat bol fiziksel temas ve etkileşim, her gün yaklaşık aynı saatte aynı şeyleri yaparak uykuya geçirmek bunlar direk etkiliyor. Uyku desteği olarak da ben bebeğim dönem dönem neyi istiyorsa onu veriyorum. Desteksiz uyutmak gibi bir takıntım yok. Küçükken slingte uyurdu, bir ara kucakta gezerek uyudu, şimdi yatakta biraz boğuşup sonra sarılarak uyuyoruz :) Uyuyacağını anladığında ağlıyor dediniz ya belki biraz daha vakit geçirmek istiyordur sizinle bırakın karanlık sessiz ortamda yatakta oynasın iyice doysun size. Sarılıp sakinleştirirsiniz sonra