kızlar bunları hckıra hıckıra aglayarak yazıyorum bebeğim nerdeyse 2 aydır geceleri 6-7 kez uyanıyor bazen 1-2 saat uyanık kalıyor uykusu var ama uyuyamıyor napacagımı şaşırıyorum ayakta sallayarak uyutuyorum normalde ama o geceler de ne ayak ister ne kucak ne başka bişey nasıl aglar yırtınır imkansız gibi birşy uyutmak o kadar çaresiz kalıyorum ki. yine o gecelerden biri şuan. son gündüz uykusundan 18:00 gibi kalktı saat 20:45 gibi gece uykusu hazırlıklarına başladım alt değiştirme mama vs derken 21:15te sallamaya başladım bazen 40 dk da bazen 1 saatte dalardı ama bugün dalmadı ve ayaklarım koptu hissetmedim. poposuna vurunca pışpış yapınca uyumuyor arkadaşlar ya da kucak vs hepsini denedim yırtınıyor resmen. napıcam bilmiyorum şuan gece uyumaya korkuyırum cünkü gecelerim de gündüzlerim kadar kaos dolu. zaten işe giden biriyim dinlenmek nafile çöktüm ,tükendim. ne zaman rahata erecegiz bu uyku problemi ne zaman bitecek ? 2 hafta sonra 1 yaşına giriyor. diş desem 2 ay neyin dişi ? bilmiyorum yardım lütfen
Öncelikle merhaba sabır az daha düzene girecek.
Fakat 18:00 çok geç gunduz uykusu için 11 aylık 1 yaşına gelmiş artık,okuduğum uzmanlar ve kendi çocuğumun yapısıda deneye deneye öğrendim ve asla 15:00 den sonra uyutmadım çünkü gece uykusundan çalıyor direkt,1 yaşında tek uykuya düşmüştü benim kızım 12-13 arası uyutma hep mücadele ve gunduz ayakta gece kucakta sallayarak olurdu
15:00 te kalkarsa akşam 21:30-22:00 civarı uyurdu oda şöyle odaya 21:00 den önce girmenin bize sinirden başka bişey getirmediğini öğrendik eşimle çünkü çocuk en az yarım saat 40 dk da dalıyordu
2 yaşına 1-2 ay kala öğlen uykularını tamamen bıraktı bence erkendi çünkü ihtiyacı var ama uyumuyordu 2 saat uğraştığımı bilirim en azından yarım saat uyusun finlensin diye ama dpktoru zorlamayın etken yatıp büyüme hormonu için gece uykusunu alsın dedi,şimdi 2 yaşını doldurdu akşam 20:00 dedin mi direkt uyuyor her çocuğun yapısı düzeni farklı
Ama size önerim direkt olarak bu geç saat gündüz uykusunu düzene sokmaya çalışın 15:00 den sonra uyku olmasın bi deneyin en szından
Onum dışında diş uzun soluklu bir süreç,gece huzursuzluğu uyku bölünmesi inlemeler olıyor biri bitti tam ragatladık derken öbürü başlıyor ama buda geçiyor inanın çok yıpratıcı bizler için ama az daha sabır ,diş 1-2 ay sürebiliyor hiç birşey yok görünürde ama o süreç başladımı bütün düzeni değişiyor bebelerin :)
Ben tetagil kullanmıştım o dönem çok bi etkisi yoktu ama hafifletiyordu bol bol sevin ona anlatın sakin sakin konuşun o bağırdığı anlarda,aa bak tavşancık üzülmüş sen ağladım diye veya sevdiği başka bir oyuncağı varsa böyle şaşırtıcı ifadelerle dikkatini dağıtmak işe yarayabiliyor
Bende çalışan ve uykusuzluktan çöken bir anneydim ama inanı tünelin sonunda ışıklı günler var